Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kokoomus teki puolen miljoonan euron lisäpanostukset Niinistön vaalibudjettiin

Politiikka
 
Heikki Kotilainen / HS
Sauli Niinistö keräsi runsaasti kampanjayleisöä Hämeenlinnassa.
Sauli Niinistö keräsi runsaasti kampanjayleisöä Hämeenlinnassa. Kuva: Heikki Kotilainen / HS

Kokoomus teki Sauli Niinistön presidenttikampanjan viime metreillä yli puolen miljoonan euron lisäpanostukset Niinistön kampanjabudjettiin.

Ennakkoilmoituksessa Niinistön vaalikampanjan arvioitiin maksavan runsaat miljoona euroa, josta 640 000 euroa tulisi yksityishenkilöiltä ja runsaat 310 000 euroa yrityksiltä. Puolueen tuesta ei ennakkoilmoituksessa ole mitään mainintaa.

Toteutunut kampanja ylitti roimasti ennakkoarvion. Lopullisen ilmoituksen mukaan Niinistön kampanja maksoi yli kaksi miljoonaa euroa, josta yksityishenkilöiden osuus oli lähes 880 000 euroa, yrityksiltä saatu tuki 440 000 euroa ja puolueen myöntämä tuki peräti 560 000 euroa.

Kokoomuksen puoluesihteeri Taru Tujunen arvioi vaalien ensimmäisen ja toisen kierroksen välissä, että Niinistö on saamassa lisälahjoituksia 200  000 euron verran. Tosiasiassa Niinistö sai kokoomukselta 560  000 euroa.

Tulivatko Niinistön toisen kierroksen kustannukset yllätyksenä kokoomukselle, puoluesihteeri Taru Tujunen?

Ensiksikin ennakkoilmoitus on vain ennakkoilmoitus, emme siinä vaiheessa tiedä lopullista toteumaa. Esimerkiksi tiedot vaalikampanjan alueellisista kustannuksista kerätään vasta vaalien jälkeen. Mitä tulopuolueen tulee, varainhankinnasta vastasi Hjallis Harkimo."

Mutta ettekö te puoluesihteerinä osannut ennalta arvioida yli puolen miljoonan euron tuen tarvetta kokoomukselta?

No ei siinä sen kummempaa yllätystä ollut. Puolue oli sitoutunut kustantamaan kampanjan kuluja. Kahden viimeisen viikon aikana haluttiin tehdä erityisesti Niinistön kiertämiseen ja vaalitapahtumiin liittyviä lisäpanostuksia, jotka puolue sitoutui kustantamaan. Nyt täytyy muistaa, että ennakkoilmoitus on vain ennakkoilmoitus ja vastaa senhetkistä tilannetta.

Miten kokoomuksen talous kesti lisäpanostukset?

Hyvin. Kokoomus on velaton puolue."

Onko se sitä edelleen?

On.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat