Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kansanedustaja Hirvisaari vertaa homoutta kehitysvammaan

Politiikka
 
Helsingin Sanomat
Panu Rissanen
James Hirvisaari
James Hirvisaari Kuva: Panu Rissanen

Perussuomalaisten kansanedustaja James Hirvisaari on verrannut homoutta kehitysvammaan keskustelupalsta Hommaforumilla.

"Mielestäni on syytä kysyä, olisiko homoseksuaalisuudessa kyseessä jonkinlainen seksuaalinen kehitysvamma, jos henkilö ei kehity luonnonjärjestyksen mukaisesti? Ei siis varsinainen sairaus vaan vamma. Vammaisenkin on syytä hyväksyä itsensä sellaisena kuin on, koska ei muuksi muutu. Voisin kuvitella, että tosiasioiden hyväksyminen on parempi kuin niiden kieltäminen."

Hirvisaari kirjoitti maanantaina myös, ettei homous tai vammaisuus hävitä ihmisarvoa, eikä yhteiskunnan kuulu tuomita homoja tai vammaisia.

"Ja tämä ei siis ole mitään homovastaista vihanlietsontaa vaan aitoa ihmettelyä", Hirvisaari kirjoittaa keskustelufoorumilla.

Keskustelu lähti liikkeelle Hirvisaaren Facebook-päivityksestä. Päivityksessään Hirvisaari kirjoittaa: "Valitettavasti moni nuori erehtyy äänestämään harhauttavasti luontoarvoilla ratsastavaa homopuoluetta eli vihreitä. Hämmästelen sitä, että se ei liity yhteen toisen homopuolueen eli vasemmistoliiton kanssa..."

Hirvisaari kommentoi sähköpostitse HS:lle, ettei hänen tarkoituksenaan ollut alun perin herättää keskustelua homoudesta ja sanoo, että olisi voinut kutsua vihreitä ja vasemmistoliittoa myös "sateenkaaripuolueiksi". Hirvisaari viittaa kommentillaan Vihreiden Nuorten (ViNo) puheenjohtajan blogikirjoitukseen.

"Ehkä sateenkaaren alle mahtuu myös moniavioisuus, insesti ja eläimiin sekaantuminen ja paljon muuta kinkkistä ja vieläkin kinkkisempää? Jos niin on, kansan on hyvä tietää", Hirvisaari kirjoittaa sähköpostitse.

Kun HS tavoitti perussuomalaisten työmieheksi kutsutun Matti Putkosen, tämä ei ollut vielä kuullut Hirvisaaren kirjoituksista.

Päijät-Hämeen poliisi kertoo, että kansanedustajan kommenteista on tehty tutkintapyyntö poliisille.

Setan puheenjohtaja Outi Hannula kommentoi HS:lle, että kansanedustajalla tuntuu olevan tarve kyseenalaistaa se, mitä homoseksuaalisuus on.

"Millä tavoin homouden näkeminen kehitysvammana eroaa sairaudeksi luokittelemisesta? Tuntuu, että näin yritetään vain leimata ihmisiä poikkeaviksi, luonnon vastaisiksi", Hannula sanoo.

"Olen sinänsä samaa mieltä siitä, mitä Hirvisaarikin kommentissaan pohtii yllättävän hyvin: ketään ei saa syrjiä seksuaalisen suuntautumisen vuoksi. Se ei kuitenkaan kuulosta uskottavalta, jos seuraavassa lauseessa homoseksuaalit leimataan omituisiksi ja poikkeaviksi", hän lisää.

Myös kansanedustaja Lasse Männistö (kok) otti Helsingin Sanomiin yhteyttä ja kommentoi Hirvisaaren nettikirjoittelua.

"Jos Hirvisaari näkee asian kuten kirjoittaa, se on käsittämätöntä. Minä en ole kuullut, että hän haluaisi kieltää kehitysvammaisia solmimasta avioliittoa. Hänhän on vastustanut voimakkaasti homojen välistä avioliittoa", Männistö sanoo. Hän on ollut mukana ajamassa neutraalia avioliittolakia.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat