Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Guzenina-Richardson syyttää THL:n asiantuntijaa tietämättömyydestä

Politiikka
 
Sari Gustafsson / Lehtikuva
Peruspalveluministeri Maria Guzenina-Richardson kertoi HS:lle pahoittelevansa sitä, että vanhuspalvelulain sisältöön liittyy tietämättömyys.
Peruspalveluministeri Maria Guzenina-Richardson kertoi HS:lle pahoittelevansa sitä, että vanhuspalvelulain sisältöön liittyy tietämättömyys. Kuva: Sari Gustafsson / Lehtikuva

Peruspalveluministeri Maria Guzenina-Richardson (sd) pitää outona Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) asiantuntijan Harriet Finne-Soverin esittämää lausuntoa vanhuspalvelulain henkilöstömitoituksista.

THL:n Ikäihmisten palvelut -yksikön päällikkö Finne-Soveri totesi tämän päivän Helsingin Sanomissa, ettei kukaan tiedä, mitä peruspalveluministerin esittämä luku 0,7 tarkoittaa.

"Se on ministerin itsensä määriteltävä", hän totesi.

"Harrietilla on asiasta oma näkemyksensä, jota hän katsoo etäämmältä tutkijana. Mutta kun katsotaan esimerkiksi Superin kantaa, niin siellä on vaatimukset vielä näitä minunkin vaatimuksiani tiukemmat", Guzenina-Richardson sanoo.

Peruspalveluministeri kertoi HS:lle pahoittelevansa sitä, että vanhuspalvelulain sisältöön liittyy tietämättömyys.

"Toivon että nämä keskusteluun osallistujat perehtyisivät itse lakiesitykseen, joka on huomattavasti laajempi kokonaisuus kun nyt keskustelussa olevat henkilöstömitoitukset", hän sanoo.

Kokoomus ilmoitti ministeriryhmänsä kokouksen jälkeen, ettei puolue aio hyväksyä vanhuspalvelulakiin laitoshoidon sitovia henkilöstömitoituksia, kuten Guzenina-Richardson esittää.

Sosiaali- ja terveysministeri Paula Risikon (kok) mukaan kokoomus on muodostanut kantansa THL:n laatiman raportin pohjalta. Muistiota ovat olleet laatimassa laitoksen asiantuntijat - muiden muassa Finne-Soveri.

Risikko kertoo saaneensa raportin luettavakseen eilen.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat