Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Löydä oma kunnanvaltuutettusi – HS:n vaalikone nyt auki

Politiikka
 
Helsingin Sanomien vaalikone löytyy osoitteesta www.vaalikone.fi.
Helsingin Sanomien vaalikone löytyy osoitteesta www.vaalikone.fi.

Helsingin Sanomien vaalikone on jälleen avattu osoitteessa http://www.vaalikone.fi. Mukana ovat kaikki 28 Uudenmaan kuntaa sekä Riihimäki. Ehdokkaita näissä kunnissa on kaikkiaan noin 6 500. Esimerkiksi Helsingissä vaalikoneeseen on vastannut jo noin 80 prosenttia ehdokkaista eli vertailu on varsin kattava.

Kaikissa kunnissa on 25 kysymystä, joista osa on kuntakohtaisia. Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla on 15 kuntakohtaista kysymystä. Lisäksi kaikilta ehdokkailta kysytään 10 arvokysymystä, jotka eivät suoraan liity kunnanvaltuuston tehtäviin, mutta kertovat paljon ehdokkaan näkemyksistä eri asioihin.

Vaalikone vertailee äänestäjän ja ehdokkaan näkemyksiä näissä kysymyksissä. Samanlaisista mielipiteistä saa pisteitä ja eroavaisuuksista vastaavasti miinusta.

Kone laskee äänestäjälle parhaiten sopivat ja huonoimmin sopivat ehdokkaat. Vaalikone tilastoi kunnittain ehdokkaiden saamia ykkössijoja erityisiin top-listoihin. Myös suosituimmista puolueista pidetään tilastoa.

Ehdokkaat ovat lisäksi perustelleet vastauksiaan ja laatineet itsestään esittelytekstin. Niiden avulla äänestäjä saa lisätietoa äänestyspäätöksen tueksi.

Kuntavaalit järjestetään sunnuntaina 28. lokakuuta. Ennakkoon äänestäminen onnistuu 17. – 23.10.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat