Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

HS julkaisee eduskuntavaalikoneen vastaukset avoimena datana

Politiikka
 

Helsingin Sanomat julkaisee vaalikoneensa ehdokasvastaukset avoimena datana. Alla olevista linkeistä voit ladata kaikkien vaalikoneeseen vastanneiden ehdokkaiden vastaukset ja osan heidän taustatiedoistaan.

Datan perusteella pystyy esimerkiksi laskemaan, miten ehdokkaat suhtautuvat Nato-jäsenyyteen tai ruotsin pakolliseen opiskeluun kouluissa.

HS on julkaissut ensimmäisenä tiedotusvälineenä vaalikoneensa dataa avoimesti kaikkien käyttöön jo vuodesta 2011 alkaen. Eri vuosina julkaistujen datojen pohjalta on tehty useita mielenkiintoisia visualisointeja, joita on myös esitelty HS.fi:ssä.

Mikäli julkaiset datan perusteella jotain visualisointeja, pyydämme kertomaan niistä sähköpostilla osoitteeseen esa.makinen@hs.fi tai Twitterissä @esamakinen.

Lataa datat - Viimeisin päivitys 17.4.2015 kello 13.30.

Excel-muodossa tästä ja CSV-muodossa tästä.

Lisenssi

Datat julkaistaan lisenssillä Creative Commons 4.0 Nimeä - Ei kaupallinen - Jaa samoin. Voit tehdä datan perusteella journalismia ja jakaa tekemiäsi visualisointeja verkossa. Tulkitsemme, että journalismin tekeminen ei ole lisenssissä tarkoitettua kaupallista toimintaa, ja journalismia voi tehdä aineistosta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat