Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Haglund suomii Soinia mykkäkoulusta

Politiikka
 
Jussi Nukari / Lehtikuva
Puolustusministeri Carl Haglund haastattelussa Helsingissä helmikuussa.
Puolustusministeri Carl Haglund haastattelussa Helsingissä helmikuussa. Kuva: Jussi Nukari / Lehtikuva

Rkp: nokkamiehen   Carl Haglundin ja perussuomalaisten puheenjohtajan Timo Soinin välinen kylmä sota näyttää kärjistyvän entisestään. Soini ei suostu enää antamaan edes haastatteluja, jotka liittyisivät taannoiseen BBC:n Hardtalk-ohjelmaan tai Haglundin syytöksiin.

Haglundin mielestä Soini väistelemällä osoittaa, että hän ei ota puolueessaan väitetysti ilmeneviä rasistisia piirteitä vakavasti.

”Hän teki hyvin selkeitä vaalilupauksia. Niitä hän ei ole pitänyt. Sen jälkeen hän ei ole suostunut kommentoimaan sitä kritiikkiä, että hän on antanut periksi omista vaalilupauksistaan, vaan toistanut, että hän ei ole rasisti", Haglun moittii.

"Se [että Soini ei ole rasisti] pitää paikkansa, mutta se ei tarkoita, ettei hän olisi jättänyt vaalilupauksia toteuttamatta. Sen takia olisin mielelläni käynyt asiallista, syvällistä ja rauhallista keskustelua tästä aiheesta”, Haglund perustelee haastettaan Soinille.

Haglund viittaa Soinin haastatteluun helmikuulta 2009. Siinä Soini sanoo, että oikeudessa rasismista tuomion saanut henkilö ei voi olla perussuomalaisten jäsen. Sittemmin tuomio tuli puolueen kansanedustajalle, mutta lähtöä ei tullut.

"Ei ole hyväksyttävää, että ensin luvataan selkeä nollatoleranssilinja eikä pidetä siitä kiinni", Haglund sanoo. "Sitten, kun saa kritiikkiä, ei suostuta haastatteluihin eikä keskusteluihin. Se ei ole kovin uskottavaa."

Haglundia ja Soinia on yritetty jo parin viikon ajan saada saman pöydän ääreen puhumaan. Nyt Soini ei suostu sanomaan aiheesta enää mitään.

"Aika usein tuntuu siltä, että perinteisten suurten puolueiden johtohahmot pelkäävät perussuomalaisten syövän heidän kannatustaan vielä enemmän", Haglund sanoo.

Perussuomalaisista Haglundin arvostelijaksi ehti tiistaina toinen varapuheenjohtaja Juho Eerola. Hän epäilee Rkp:n johtajan motiiveja.

"En kyllä osaa sanoa, mikä muu hänellä on tässä kuin oman profiilin nostaminen. Hänellähän on nyt jäänyt oma profiili hyvin pieneksi", Eerola sanoo.

Hänestä Rkp:n pitäisi puolestaan irtisanoutua aiemmin jakamastaan Freudenthal-mitalista, koska sillä on Eerolan mielestä yhteys rasismiin.

Kunniamerkki on saanut nimensä 1800-lopulla vaikuttaneen kielitutkijan ja svekomaanin Axel Olof Freudenthalin mukaan.

Haglund muistuttaa, että sata vuotta sitten kieliriidat synnyttivät monia ääriajatuksia.

"Irtisanoudun kaikesta siitä. Rkp päätti 2007, ettei mitalia jaeta", Haglund sanoo.

Haglundin ja Soinin kiistely sai alkunsa helmikuussa Britannian yleisradioyhtiön BBC:n ohjelmasta, jossa Soinia tentattiin nollatoleranssilupauksesta.

Tämän jälkeen Haglund tiedotti pitävänsä Soinin suhtautumista rasismiin vähättelevänä.

Haglund: Soinin käytös ei ole uskottavaa
Haglund: Soinin käytös ei ole uskottavaa
Perussuomalaisten puheenjohtajan Timo Soinin ja RKP:n nokkamiehen Carl Haglundin välinen kylmä sota näyttää kärjistyvän entisestään. Kaikki alkoi BBC:n parin viikon takaisesta haastattelusta, jossa Soini väisteli kysymyksiä puolueensa väitetystä rasismista. Tämä sai Haglundin hyökkäämään. Nyt tilanne on äitynyt mykkäkouluksi Soinin puolelta. Hän ei suostu enää antamaan edes haastatteluja aiheesta. Toimittaja: Ari Virtanen. Kuvaus ja editointi: Toke Lahti.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat