Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Vihreiden ja perussuomalaisten jäsenmäärät vahvassa nousussa

Politiikka
 
STT
Juhani Niiranen / HS
Sekä vihreiden että perussuomalaisten jäsenmäärät ovat kääntyneet vahvaan kasvuun. Vihreiden puheenjohtaja Anni Sinnemäki todisti puoluensa tappiota vuoden 2011 eduskuntavaaleissa.
Sekä vihreiden että perussuomalaisten jäsenmäärät ovat kääntyneet vahvaan kasvuun. Vihreiden puheenjohtaja Anni Sinnemäki todisti puoluensa tappiota vuoden 2011 eduskuntavaaleissa. Kuva: Juhani Niiranen / HS

Vihreät ja perussuomalaiset ovat kasvattaneet jäsenmääriään kahden viime vuoden aikana runsaasti. Kummallakin puolueella on yli 8 000 jäsentä, kun vielä vuonna 2011 määrä oli molemmilla viidentuhannen tienoilla.

Perussuomalaisten jäsenmäärän tuore kasvu pohjaa vuoden 2011 eduskuntavaalien vaalivoittoon. Myös vihreiden nousu juontuu samoista vaaleista, vaikka tuloksena olikin vaalitappio.

"Se oli vastareaktio vaalitulokseen, ja varmaan myös perussuomalaisten merkittävä kasvu kannusti toisella tavalla ajattelevia liittymään vihreisiin", kertoo vihreiden hallintopäällikkö Risto Kankaanpää.

Puolueiden jäsenmäärä on puolittunut huippuvuosista eli 1980-luvulta, mutta silti nykyäänkin puolueiden jäseniä on noin 300 000. Suurista puolueista keskustan ja SDP:n jäsenmäärä on laskenut kahden viime vuoden aikana.

Kokoomus on pysytellyt samoissa määrissä, kuten se on tehnyt läpi 2000-luvun. Vasemmistoliiton jäsenmäärä on noussut.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat