Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Katainen: Kielteinen ilmapiiri vaivaa Suomea

Politiikka
 
Aalto-yliopiston tiloissa Espoossa vietetyn päivän jälkeen pääministeri Jyrki Katainen (kok) sanoi tiedotusvälineille, että hallitus pääsi pitkästä aikaa keskustelemaan asioista laaja-alaisesti.

Maan hallitus oli maanantaina koolla keskustellakseen epävirallisesti Suomen tulevaisuudesta. Aalto-yliopiston tiloissa Espoossa vietetyn päivän jälkeen pääministeri Jyrki Katainen (kok) sanoi tiedotusvälineille, että hallitus pääsi pitkästä aikaa keskustelemaan asioista laaja-alaisesti.

Kataisen mukaan hallituksen ministereitä ja keskusteluja alustaneita tutkijoita puhutti paljon Suomen henkinen ilmapiiri.

"Meillä on Suomessa liian kielteinen ilmapiiri, joka vaikuttaa suoriutumiseemme", Katainen sanoi.

Kataisen mielestä Suomen suorituskykyä painaa alas se, että täällä ei sallita epäonnistumisia.

"Meillä on täydellisyyden illuusio. Jos joku esittää uuden ajatuksen tai idean, se ammutaan joka kolkalta alas, jos se ei ole täydellinen", Katainen valitteli.

Pääministeri ei kuitenkaan suostunut antamaan esimerkkejä ajatuksista, jotka viime aikoina olisi ammuttu tarpeettoman aikaisin alas.

"Enpä viitsi. Se sotkee koko keskustelun, ja silloin Suomi on täynnä loukkaantujia ja pahalla mielellä olevia. Pahaa mieltä on ihan riittävästi tässä maassa", Katainen sanoi.

Pääministerin mukaan olisi syytä keskittyä mieluummin uusien ideoiden uteliaaseen tutkiskeluun ja "kaverin kannustamiseen, aivan kuten tehdään urheilijoiden keskuudessa".

Kataisen mukaan keskusteluissa pohdittiin muun muassa, voitaisiinko Suomessa lisätä kokeiluja ideoissa, jotka ovat lupaavia mutta joita ei voi suoraan viedä valtakunnalliseen lainsäädäntöön. Myös ihmisten aktivoimista vaikuttamaan esimerkiksi sosiaali- ja terveyspalvelujen käyttäjinä pohdittiin Kataisen mukaan. Tämän konkreettisemmin hän ei päivän antia avannut.

Katainen uskoi, että keskustelut antoivat paljon uusia ideoita jokaiselle hallituksessa. Se, miten nämä ideat näkyvät esimerkiksi kevään kehysriihessä, jää Kataisen mukaan nähtäväksi.

"Arkipäivän työ on paljolti minuuttiaikataululla etenemistä. Joskus on hyvä pysähtyä ja pohtia vähän tarkemmin."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat