Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Alexander Stubb koulukiusaamisesta: Jos olen ollut mulkku, pyydän anteeksi

Politiikka
 
Stubb: Nuoruuteni ei ollut nuhteeton
Stubb: Nuoruuteni ei ollut nuhteeton
Kokoomuksen puheenjohtajuutta tavoitteleva ulkomaankauppaministeri Alexander Stubb (kok) toivoo, että illuusio poliitikkojen täydellisestä nuhteettomuudesta poistuisi. "Me kaikki mokataan joskus", Stubb sanoo. Hän kertoo lukioikäisenä olleensa lähinnä kiinnostunut "tytöistä, keskioluesta ja urheilusta". "Luuletko, että se oli nuhteetonta - no ei varmasti", hän naurahtaa. Mediassa on kerrottu, että Stubb oli kouluaikana koulukiusaaja. "Jos joku ihminen on tuntenut, että olen kiusannut, niin minun pitää pyytää anteeksi - koska olen ollut mulkku", Stubb sanoo.

Eurooppa- ja ulkomaankauppaministeri Alexander Stubb (kok) ilmoittautui alkuviikosta kokoomuksen puheenjohtajakisaan. Kilpakumppani Jan Vapaavuoren nuoruuden rötöksiä on kerrattu mediassa. Stubb myöntää, että hänenkään nuoruutensa ei ole täysin nuhteeton.

"Lukioikäisenä minua kiinnostivat tytöt, keskiolut ja urheilu. Luuletteko, että kaikki olisi ollut nuhteetonta – ei varmasti. On tullut elämän aikana hölmöiltyä", Stubb sanoo Studio Kulmapöydän haastattelussa.

Helsingin Sanomien Nyt-liite kirjoitti aikoinaan, että Stubb oli koulukiusaaja. "Hemmetti sentään. Miten siihen pystyy vastaamaan ja puolustautumaan. Jos joku ihminen on tuntenut, että olen häntä kiusannut, niin silloin olen tehnyt väärin ja minun pitää pyytää anteeksi – koska olen ollut mulkku", Stubb sanoo.

"Jos kohtaan sellaisen ihmisen, en voi muuta kuin halata ja pyytää vilpittömästi anteeksi", Stubb sanoo.

Stubb kertoo pyrkivänsä kokoomuksen puheenjohtajaksi ja pääministeriksi, koska "haluaa rakentaa parempaa Suomea". "Suomi täyttää vuonna 2017 sata vuotta. Tarkoitus on, että Suomi on silloin maailman paras maa syntyä, elää ja kuolla", Stubb sanoo.

Stubb korostaa, että kokoomuksen puheenjohtajavalinta ei ole linjavaali puolueen suunnasta. "Nyt valitaan henkilö", hän sanoo. Stubb pitää omana vahvuutenaan sitä, että hän loisi uuden tavan johtaa puoluetta. "Politiikassa mätkitään toisia vähän liikaa. Toisaalta päätöksiä tehdään liian hitaasti. Haluan, että päätöksiä tehtäisiin nopeammin", hän sanoo.

Stubb myöntää, että hänen ongelmansa saattaa olla liiallinen kärsimättömyys, jos hommat eivät etene.

"Olen arvioinut, että nykyinen hommani ulkomaankauppaministerinä on fyysisesti raskaampi, sillä matkapäiviä on 120 vuodessa. Pääministerin tehtävä on puolestaan henkisesti huomattavasti raskaampaa", Stubb sanoo. Hän kertoo opetelleensa kärsivällisyyttä.

Kulmapöydässä kysyttiin, miten Suomen mahdollinen Nato-jäsenyys vaikuttaisi Suomen Venäjän-kauppaan. Stubbin mukaan Nato-jäsenyydellä ei olisi vaikutusta kaupantekoon. Esimerkkinä hän käytti Baltian maiden, Tanskan ja Norjan Nato-jäsenyyttä, joilla ei ole ollut hänen mielestään vaikutusta maiden Venäjän-kauppaan.

Stubb on ministerinä keskittynyt lähinnä ulkopoliittisiin kysymyksiin, eikä ole niinkään toiminut sisäpolitiikassa. Tiettävästi hän on kuitenkin viime aikoina tiivisti opiskellut sote-uudistusta. Kulmapöytä testasi, miten opinnot ovat menneet perille.

Stubbia pyydettiin suomentamaan lause: Sote-palvelut järjestävien viiden ervan rahoitus tulee kunnilta kapitaatioperiaatteen mukaisesti.

Alkuun kapitaatioperiaate ei soittanut Stubbilla mitään kelloja, mutta hetkeä myöhemmin hän muisti sen tarkoittavan kuntien rahoitusosuuksien määrittymistä asukasluvun perusteella.

Vasemmistoliiton puheenjohtaja, silloinen kulttuuriministeri Paavo Arhinmäki moitti Sotsin kisojen aikaan, että kukaan työssäkäyvä ei voi harrastaa liikuntaan yhtä paljon kuin Stubb. "Riippuu vähän siitä, sammuuko lausunnon antaja samana iltana", Stubb vastaa. "Ihan vain halit ja pusut Paavolle."

Stubb kertoo, että pyrkii pitämään energiatasonsa korkealla. Se edellyttää lepoa eli kahdeksan tunnin unta, terveellistä ruokavaliota sekä säännöllistä liikuntaa.

Stubbia haastattelivat Studio Kulmapöydässä Marko Junkkari ja Juha-Pekka Raeste.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat