Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Soini: Julkisella sektorilla töissä kymmeniä tuhansia ihmisiä liikaa

Politiikka
 
Roni Rekomaa / Lehtikuva
Timo Soini
Timo Soini Kuva: Roni Rekomaa / Lehtikuva

Valtiolla ja kunnilla on Suomessa töissä kymmeniä tuhansia ihmisiä liikaa, arvioi perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini.

"Suuruusluokka on kymmenissä tuhansissa siihen nähden, mikä on meidän kantokyky", hän sanoi HS:n haastattelussa.

"Jokainen virka, josta eläköidytään tai siirrytään yksityiselle sektorille, pitää laittaa syyniin."

Soini asettui samoille linjoille kuin keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä, joka viikonloppuna sanoi Yrittäjät.fi:n haastattelussa, että Suomen yksityinen sektori ei pysty elättämään näin suurta julkista puolta.

Sekä Soinin että Sipilän mukaan kunnilla ja valtiolla työskentelevän väen vähentäminen voidaan hoitaa toiminnan tehostamisen ja eläköitymisten avulla, ilman irtisanomisia. Sipilä nosti esiin etenkin tietojärjestelmien tehokkaamman käytön avaimena tuottavuuden lisäämiseen.

Soinin mielestä tehostamisen varaa ja karsittavia työpaikkoja voisi etsiä etenkin kuntien hallinnosta ja ely-keskuksista.

Täysin eri mieltä on hallituspuolue Sdp.

"Yrittäjiltä tulee palautetta, että esimerkiksi ely-keskuksissa on jo nyt liian vähän henkilöstöä, yrittäjät eivät saa riittävästi palvelua", sanoi demarien eduskuntaryhmän puheenjohtaja Jouni Backman.

Hänen mielestään iso julkinen sektori ei ole rasite, eikä ole mitään syytä ryhtyä vähentämään kunnilla ja valtiolla työskentelevien määrää. Hän muistuttaa, että monissa kilpailukykyvertailuissa hyvin pärjäävissä maissa on iso julkinen sektori.

"Ongelma ei ole liian iso julkinen sektori vaan liian pieni yksityinen sektori", hän arvioi.

Sipilän ajatusta julkisen sektorin tuottavuuden lisäämisestä esimerkiksi tietotekniikkaa (ICT) paremmin hyödyntämällä myös Backman kannattaa.

"Tarvitaan tuottavuuden kasvua, keinona esimerkiksi ICT, mutta ei ole tarvetta pienentää julkisen sektorin osuutta eikä mitään järkeä ryhtyä pienentämään julkisen sektorin henkilöstömäärää", hän sanoi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat