Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tässä kaikki Helsingin vaalipiiristä eduskuntaan valitut

Helsingin äänikuningattareksi nousi kokoomuksen Jaana Pelkonen. Vaalipiiristä läpi pääsi myös kaksi maahanmuuttajaa.

Politiikka
 
Helsingin Sanomat

Jaana Pelkonen
KOK 15 954

37-vuotias kansanedustaja, Helsingin kaupunginvaltuutettu ja mediatyöläinen aloittaa toisen kautensa eduskunnassa. Tullut tunnetuksi tv-juontajana.

 

Pekka Haavisto
VIHR 14 191

57-vuotias entinen vihreiden puheenjohtaja ja ministeri. Viime presidentinvaaleissa nousi Sauli Niinistön vastaehdokkaaksi toiselle kierrokselle.

 

Erkki Tuomioja
SDP 11 110

68-vuotias pitkän linjan ministeri ja kansanedustaja. Saanut kiitosta toiminnastaan ulkoministerinä. Poliittisen historian dosentti ja tietokirjailija.

 

Ben Zyskowicz
KOK 15 372

60-vuotias kokenut ja näkyvä poliitikko, kansanedustajana vuodesta 1979 lähtien. Ei ole koskaan pyrkinyt ministeriksi, koska kärsii migreenistä.

 

Sampo Terho
PS 10 042

37-vuotias meppi jättää Brysselin ja aloittaa uutena kansanedustajana. Nousi Euroopan parlamenttiin Timo Soinin tilalle vuoden 2011 vaalien jälkeen.

 

Paavo Arhinmäki
VAS 7 874

38-vuotias vasemmistoliiton puheenjohtaja. Kulttuuri- ja urheiluministerinä Kataisen hallituksessa ennen kuin vasemmistoliitto jätti hallituksen.

 

Outi Alanko-Kahiluoto
VIHR 7 823

48-vuotias vihreän eduskuntaryhmän puheenjohtaja ja kirjallisuudentutkija. Aloittaa kolmannen kautensa kansanedustajana.

 

Juhana Vartiainen
KOK 11 368

56-vuotias Vattin ylijohtaja aloittaa ensimmäisen kautensa eduskunnassa. Työskennellyt myös Ruotsissa. Ollut aiemmin Sdp:n jäsen.

 

Eero Heinäluoma
SDP 9 587

Toimi eduskunnan puhemiehenä viime vaalikaudella. Entinen valtiovarainministeri ja Sdp:n puheenjohtaja. Neljäs kausi eduskunnassa. Ikä 59 vuotta.

 

Olli Rehn
KESK 6 797

53-vuotias kokenut poliitikko palaa EU:sta kansanedustajaksi. Toiminut Euroopan komission varapuheenjohtajana sekä komissaarina.

 

Eva Biaudet
RKP 5 446

Palaa eduskuntaan yhdenvertaisuusvaltuutetun tehtävästä. Toiminut aiemmin ministerinä ja oli presidenttiehdokkaana 2012. Ikä 54 vuotta.

 

Sari Sarkomaa
KOK 6 987

49-vuotias helsinkiläispoliitikko aloittaa viidennen kautensa. Toimi opetusministerinä Vanhasen 2. hallituksessa, erosi tehtävästä perhesyiden takia.

 

Antero Vartia
VIHR 6 814

34-vuotias yrittäjä aloittaa ensimmäisen kautensa kansanedustajana. Työskennellyt aiemmin muun muassa juontajana ja näyttelijänä.

 

Tom Packalén
PS 5 016

Helsinkiläinen kansanedustaja, kaupunginvaltuutettu ja poliisi aloittaa toisen kautensa kansanedustajana. Ikä 45 vuotta.

 

Pertti Salolainen
KOK 4 499

74-vuotias kokenut poliitikko. Entinen kokoomuksen puheenjohtaja ja ministeri. Välissä oli Suomen Lontoon-suurlähettiläs, palasi kansanedustajaksi 2007.

 

Tuula Haatainen
SDP 6 606

Entinen ministeri palaa eduskuntaan työskenneltyään välillä Helsingin apulaiskaupunginjohtajana ja Kuntaliiton varatoimitusjohtajana. Ikä 55 vuotta.

 

Silvia Modig
VAS 6 074

Toinen kausi eduskunnassa. 38-vuotias kansanedustaja, kaupunginvaltuutettu ja kaupunginhallituksen jäsen. Työskennellyt toimittajana.

 

Emma Kari
VIHR 4 600

31-vuotias ensimmäisen kauden kansanedustaja. Helsingin vihreän valtuustoryhmän puheenjohtaja ja kaupunginhallituksen varapuheenjohtaja.

 

Wille Rydman
KOK 4 493

Provosoi kokoomusnuorten johtajana maahanmuuttokannoillaan, jotka sijoittuivat puolueen oikeaan laitaan. Kaupunginvaltuutettu, ikä 29 vuotta.

 

Nasima Razmyar
SDP 5 107

30-vuotias kaupunginvaltuutettu ja Sdp:n viestintäsihteeri aloittaa eduskunnassa.

 

Ozan Yanar
VIHR 4 184

Vaalien yllätysnimi Vuosaaresta. 27-vuotias taloustieteilijä toimii vihreiden nuorten puheenjohtajana. Muutti Suomeen teini-ikäisenä.

 

Mika Raatikainen
PS 3 363

53-vuotias kansanedustaja. Nousi eduskuntaan, kun Jussi Halla-aho lähti Euroopan parlamenttiin 2014. Työskennellyt rikosylikonstaapelina.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat