Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Perussuomalaiset tyrmäsivät ehdotuksen yhteiskokouksesta – Tynkkynen poistui vaiteliaana

Politiikka
 
Tynkkysen ehdotus kriisikokouksesta nurin – Soini: Kaikkien sitouduttava päätökseen
Tynkkysen ehdotus kriisikokouksesta nurin – Soini: Kaikkien sitouduttava päätökseen
Perussuomalaisten puoluehallituksen kokous päätti äänin 11–2, että varapuheenjohtaja Sebastian Tynkkysen vaatimaa kriisikokousta ei järjestetä. Puheenjohtaja Soinin mukaan päätöstä vastaan on turha pullikoida. Toimittaja: Karoliina Liimatainen, kuvaus: Kimmo Räisänen

Perussuomalaisten puoluehallitus päätti perjantai-iltana äänin 11–2, että puolueen kolmannen varapuheenjohtajan Sebastian Tynkkysen ehdottamaa yhteiskokousta ei pidetä.

Tynkkynen vaati, että perussuomalaisten puoluehallitus, puoluevaltuusto ja eduskuntaryhmä olisi kutsuttava yhteiskokoukseen päättämään, voiko perussuomalaiset jatkaa hallituksessa maahanmuuttolinjausten takia. Tynkkysen mielestä hallitus on rikkonut hallitusohjelmaansa.

Puolueen puheenjohtaja, ulkoministeri Timo Soini kommentoi, että puolue on yhtenäinen eikä mitään juopaa ole.

Kun Soinilta kysyttiin, aikovatko perussuomalaiset parantaa sisäistä keskustelukulttuuriaan, hän totesi, että puolueväen puhevälit ovat kunnossa, ja tämä koskee myös Tynkkystä.

”Tuolla just pari tuntia keskusteltiin. Vieressä istui.”

Perjantainen ylimääräinen puoluehallituksen kokous venyi kaksi ja puolituntiseksi. Soinin mukaan kokouksessa keskusteltiin myös päivänpolitiikkaa, eikä vain setvitty Tynkkysen tapausta.

Puolueen 13-jäsenistä hallitusta johtaa puolueen puheenjohtaja Soini. Myös Tynkkynen on varapuheenjohtajana hallituksen jäsen.

Perussuomalaisista kerrottiin aiemmin perjantaina, että puolueen kenttä on raivona Tynkkyselle. Jopa hänen erottamista on vaadittu. HS:lle ei vahvistettu sitä, oliko Tynkkysen mahdollinen erottaminen puolueesta esillä kokouksessa. Tynkkysellä on toisaalta myös kannattajia puolueessa. Esimerkiksi kansanedustaja Vesa-Matti Saarakkala (ps) on tukenut Tynkkystä.

Tynkkynen saapui kokoukseen Aleksi Hernesniemen kanssa samalla autolla. Hernesniemi on myös puoluehallituksen jäsen. Hän on aiemmin ilmoittanut tukevansa Tynkkysen ehdotusta.

Puheenjohtaja Soini totesi kokouksen jälkeen, ettei lähde erittelemään, kuinka äänestys jakautui.

"Olemme äänin 11–2 päättäneet, että kokousta ei järjestetä ja sillä siisti. Jokainen saa kommentoida itse äänestämispäätöstään. Minä en niitä lähde kommentoimaan.”

Aiemmin vaikutti, että Tynkkynen saisi taakseen myös perussuomalaisten Tampereen paikallisyhdistyksen puheenjohtajan Terhi Kiemungin. Kiemunki oli kuitenkin hyvin varovainen lausunnoissaan jo ennen kokousta.

"Olen koko ajan ollut sitä mieltä, että näistä asioista pitää keskustella kunnolla. Yhteiskokous ei ole välttämättä tarpeellinen, mutta keskustelu kyllä", Kiemunki sanoi.

Puheenjohtaja Soini kieltäytyi kommentoimasta Tynkkysen mahdollista eroa tai erottamista puolueesta.

"Me päätimme nyt tästä kokouksesta. En lähde spekuloimaan, voiko Tynkkynen, Mäntylä, Lindström tai Soini sitä tai tätä. Käsittelimme asiat tässä ja tulos on selvä."

Pelkkä äänestyksen järjestäminen puoluehallituksen kokouksessa kertoo, etteivät puoluejohdon rivit ole täysin yhtenäiset.

"Äsken jouduttiin äänestämään, mitä ei joka kokouksessa tapahdu. Jos tarvitsee, niin sitten äänestetään", Soini totesi.

Kimmo Räisänen
Sebastian Tynkkynen (oik.) poistumassa perussuomalaisten puoluehallituksen ylimääräisestä kokouksesta perjantaina. Hänen kanssaan kävelee puoluetoveri Aleksi Hernesniemi.
Sebastian Tynkkynen (oik.) poistumassa perussuomalaisten puoluehallituksen ylimääräisestä kokouksesta perjantaina. Hänen kanssaan kävelee puoluetoveri Aleksi Hernesniemi.

Varapuheenjohtaja Tynkkynen lähti kokouksesta Hernesniemen kanssa hiljaisena miehenä. Tynkkynen perui etukäteen sovitut haastattelunsa, eikä suostunut kommentoimaan kokouksen antia tai omaa asemaansa mitenkään.

Hän on aiemmin yrittänyt herätellä perussuomalaisten puoluekenttää vaatimaan yhteiskokousta ja lähtöä Juha Sipilän (kesk) hallituksesta.

Soini kertoo, etteivät Tynkkysen keräämät kannattajalistat huoleta häntä.

"Puoluehallitus päättää meillä nämä asiat, eivätkä mitkään vetoomukset tai adressit.”

Perussuomalaisten puoluesihteerin Riikka Slunga-Poutsalon mukaan Tynkkynen on edelleen puolueen kolmas varapuheenjohtaja. 

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat