Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tynkkysen jatko perussuomalaisten nuorisojärjestössä ratkeaa viikonlopun syyskokouksessa

Politiikka
 

Perussuomalaisista erotettu Sebastian Tynkkynen ei vielä tiedä, miten hänen erottamisensa vaikuttaa hänen tehtäväänsä Perussuomalaisten nuorten puheenjohtajana.

”Olen ollut kolme päivää erotettuna puolueesta ilman, että edes tiesin siitä yhtään mitään”, Tynkkynen sanoo puhelimitse Islannista, jossa hän on työmatkalla Nuorten Pohjoismaiden neuvoston kokouksessa.

”Sisäistämisprosessi on vasta käynnissä, sillä päätökset tehtiin selkäni takana ja tulivat minulle yllätyksenä.”

Perussuomalaisilla nuorilla on ensi viikonloppuna Seinäjoella yhdistyksen sääntömääräinen syyskokous, jossa äänestetään myös puheenjohtajasta. Tällä hetkellä ehdokkaaksi on asettunut vain Tynkkynen, mutta ehdokasasettelu on auki kokoukseen saakka, kertoo Perussuomalaisten nuorten pääsihteeri Suvi Karhu.

”Yhdistyslain mukaisesti varsinaiset esitykset puheenjohtajaksi tehdään vasta itse kokouksessa.”

Syyskokous on avoin kaikille Perussuomalaisten nuorten noin 2 700 jäsenelle.

Perussuomalaiset nuoret on itsenäinen yhdistys, jonka tehtävänä on yhdistyksen sääntöjen mukaan toimia perussuomaisten puolueen itsenäisenä nuoriso- ja opiskelijajärjestönä.

Jäsenyys Perussuomalaisissa nuorissa ei edellytä jäsenyyttä puolueessa. Silloin puolueen jäsenyyttä ei voi edellyttää myöskään puheenjohtajalta.

”Sebastian on koko ajan toiminut tässä esillä olevassa asiassa puolueen varapuheenjohtajan roolissa. Nuorisojärjestö ei ole tässä toiminut mitenkään”, Karhu sanoo.

Moni Perussuomalaisten nuorten aktiivi on maanantaina ottanut voimakkaasti kantaa Tynkkysen erottamiseen puolueesta. Helsingin Perussuomalaisten Nuorten varapuheenjohtaja Tony Leppäkoski kirjoittaa Uuden Suomen blogissaan, että Perussuomalaisten puoluejohto on ottanut mallia Neuvostoliitosta.

”Meille ei ylhäältä sanella, mikä asenteemme saa olla”, Leppäkoski kirjoittaa. ”Saatte haastajia erottaa puolueesta hamaan tappiin. Ne eivät nimittäin lopu kesken.”

Pirkanmaan Perussuomalaisten nuorten puheenjohtajan Tiina Palovuoren mukaan Tynkkysen erottaminen on käsittämätön ratkaisu puolueelta, joka ”kuuluttaa kansan äänen huomioimista ja peruskansalaisten mielipiteiden kunnioittamista”.

Tynkkynen erotettiin vain muutama kuukausi sen jälkeen kun hänet oli valittu puolueen puheenjohtajistoon.

”Äänestimme häntä, koska halusimme hänet osaksi yhteisen puolueemme johtoa. Jos olisimme olleet tyytymättömiä hänen linjoihinsa tai persoonaansa, olisimme jättäneet äänestämättä”, Palovuori kirjoittaa Uuden Suomen blogissaan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat