Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Journalisti: Toimittaja Jari Hanska kanteli VM:n tylystä kohtelusta oikeus­asiamiehelle

Politiikka
 
Vesa Moilanen / Lehtikuva
Valtiovarainministeriön viestintäjohtaja Liinu Lehto ja toimittaja Jari Hanska kättelivät ennen valtiovarainministeriön arvopaperisäilytystä koskevaa taustatilaisuutta Helsingissä 22. lokakuuta 2015.
Valtiovarainministeriön viestintäjohtaja Liinu Lehto ja toimittaja Jari Hanska kättelivät ennen valtiovarainministeriön arvopaperisäilytystä koskevaa taustatilaisuutta Helsingissä 22. lokakuuta 2015. Kuva: Vesa Moilanen / Lehtikuva

Freelancetoimittaja Jari Hanska jätti maanantaina eduskunnan oikeusasiamiehelle kantelun valtiovarainministeriön (VM) toiminnasta. Asiasta kertoo Journalisti-lehti.

Hanska teki kantelun, koska haluaa oikeusasiamiehen ottavan kantaa siihen, miten ministeriö on häntä kohdellut.

Kantelun mukaan VM:n johtoryhmä teki kesällä 2015 päätöksen, että Hanskalle ei anneta haastatteluja, koska tämä on rikkonut journalistin ohjeita Eduskunta-näytelmien yhteydessä.

Hanska pyysi ministeriön viestintäjohtajaa Liinu Lehtoa perustelemaan asiaa tarkemmin.

”Haastatelluille oli annettu ymmärtää, että haastattelut tulevat Voima-lehteen. Nauhoituksia oli kuitenkin käytetty (jopa erillisen kieltämisen jälkeen) osana Eduskunta I -näytelmää”, kirjoitti Lehto kantelun mukaan sähköpostitse.

Hanska julkaisi kantelun Facebook-sivullaan. Hän sanoo, ettei ole rikkonut journalistista tapaa vaan noudattavansa ohjeita myös muussa kuin puhtaasti journalistisessa työssä.

Oikeusasiamiehelle jätetyn kantelun mukaan viranomaisen vihjaus täyttää rikoslaissa määritellyn kunnianloukkauksen tunnusmerkistön.

Jari Hanska on pitkään seurannut valtiovarainministeriön valmistelemaa hallintarekisterilakihanketta.

Asia sai huomiota viime viikolla, kun valtiovarainministeriö epäsi Hanskalta pääsyn ministeriön järjestämään, hallintarekisteriä koskevaan taustatilaisuuteen.

Viestintäjohtaja Lehto ilmoitti Hanskalle sähköpostitse, ettei tämä ole tervetullut tilaisuuteen luottamuspulan vuoksi.

Asiasta nousseen metakan jälkeen ministeriö muutti mieltään. Hanska kuitenkin poistui paikalta, koska hänen ehdotukseensa lisätä tilaisuuden avoimuutta ei suostuttu.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat