Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tynkkynen: Erottaminen oli laiton – puolueessa ”vaikea käydä kriittistä keskustelua”

Politiikka
 
Erotettu Tynkkynen ruoskii Perussuomalaisten toimintatapoja: Sananvapaudessakin parannettavaa
Erotettu Tynkkynen ruoskii Perussuomalaisten toimintatapoja: Sananvapaudessakin parannettavaa
Perussuomalaisten varapuheenjohtaja kuuli erottamisestaan sähköpostilla Islantiin. Palatessaan hän suomi kovin sanoin puoluejohdon yhden totuuden toimintakulttuuria, painostamista ja myös sananvapautta. ” Meillä on sananvapaus, mutta ihmiset miettivät, miten sanansa muotoilevat”, Tynkkynen sanoo. Toimittaja Kaisa Hakkarainen HS. Kuvaus ja editointi Rio Gandara HS.

Perussuomalaisista erotettu Sebastian Tynkkynen arvostelee kovin sanoin puolueensa sisäpiirin toimintakulttuuria, ihmisten painostamista ja yhden totuuden politiikkaa.

”Kyllä siellä on naurettukin, mutta kriittistä keskustelua on vaikea käydä”, Tynkkynen sanoi HS:n toimittajalle Helsinki-Vantaan lentokentällä maanantai-iltana.

”Meillä on sananvapaus, mutta ihmiset miettivät, miten sanansa muotoilevat. Toivoisin siihen enemmän vapautta”, hän kuvaili ilmapiiriä puolueessa.

Perussuomalaisten puoluehallitus erotti Tynkkysen perjantain kokouksessaan läsnäolijoiden yksimielisellä päätöksellä. Sebastian Tynkkynen on itse puoluehallituksen jäsen, mutta hän ei osallistunut kokoukseen.

Tynkkynen on perussuomalaisten nuorten puheenjohtaja ja koko puolueen kolmas varapuheenjohtaja. Hänen mielestään erottamisessa on kyseessä ”selvä poliittinen ajojahti.”

Tynkkynen korostaa, että erottaminen on laiton ja että hänellä on tuplamandaatti istua puoluehallituksessa: sekä puolueen varapuheenjohtajana että sen nuorisojärjestön puheenjohtajana.

Aivan ensimmäiseksi hän haluaa puhua Soinin kanssa kahden kesken puolueen tulevaisuudesta ja linjasta.

”Työkalu ei ole lähteä ratkomaan tätä oikeusteitse, vaikka päätös onkin laiton”, hän sanoo.

Puheenjohtaja Timo Soinin mukaan Tynkkynen rikkoi puolueen sääntöjä ja sai siksi lähteä. Soinin mukaan erottaminen ei johtunut Tynkkysen esittämästä poliittisesta kritiikistä.

Tynkkynen saapui maanantaina Islannista, jossa hän oli työmatkalla Pohjoismaiden poliittisten nuorisojärjestöjen kokouksessa. Hän sai tiedon erottamisesta sähköpostitse matkan aikana, omien sanojensa mukaan kolme päivää erottamisen jälkeen.

”Yritin heti soittaa (puoluesihteeri Riikka ) Slunga-Poutsalolle, mutta hän ei vastannut puhelimeen.”

Tynkkynen ei ottanut vielä maanantaina kantaa poliittiseen tulevaisuuteensa, mutta antoi ymmärtää, että jatkaisi mielellään perussuomalaisena.

"Haluan uskoa, että Perussuomalaisten kurssi ja toimintakulttuuri voi vielä muuttua”, hän sanoi, ja arvioi yrittävänsä sitä – ”vielä kerran.”

”Ongelmia on ollut ennenkin. On paljon tehtävää puolueen sisällä, etteivät ihmiset kokisi tulevansa painostetuiksi”, hän sanoo.

Rio Gandara / HS
Sebastian Tynkkynen saapui Helsinki-Vantaan lentokentälle Islannista.
Sebastian Tynkkynen saapui Helsinki-Vantaan lentokentälle Islannista.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat