Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Risto E. J. Penttilä puolustaa kultaisia kädenpuristuksia

Politiikka
 
Keskuskauppakamarin Penttilä: Yritysjohtaja on kuin NHL-pelaaja
Keskuskauppakamarin Penttilä: Yritysjohtaja on kuin NHL-pelaaja
Keskuskauppakamarin toimitusjohtaja Risto E.J. Penttilä puolustaa yritysjohtajien kultaisia kädenpuristuksia. HTV:n Studio Kulmapöydässä vieraillut Penttilä sanoo, että yritysjohtaja on kuin NHL-pelaaja tai –valmentaja. Huippu-urheilijoillakin on huima palkka.

Keskuskauppakamarin toimitusjohtaja Risto E.J. Penttilä puolustaa yritysjohtajien kultaisia kädenpuristuksia. Studio Kulmapöydän lähetyksessä Penttilä sanoi, että Outokummun toimitusjohtajan Mika Seitovirran 1,5 miljoonan euron eroraha on sopimuksen mukainen. Penttilä viittasi hyvään hallintokoodiin, jonka mukaan eroraha on maksimissaan parin vuoden palkan suuruinen.

”Kyse on siitä, että mitä on sovittu ja toiseksi mikä on kohtuullista. Se on eri ihmisillä eri tavalla.”

Penttilä sanoi, että yritysjohtaja on kuin NHL-pelaaja tai -valmentaja, joka on tehnyt töitä kehittääkseen ammattitaitoaan ja johtaa menestyksellisesti, kunnes saa potkut. Huippu-urheilijallakin on huima palkka.

Penttilä puolustaa pohjoismaista markkinataloutta. Hän ihailee, miten fiksusti markkinatalous toimii Kööpenhaminassa. Siellä markkinat, yritykset ja startupit osallistuvat kehitystyöhön, eikä kaikki tapahdu työmarkkinajärjestöjen ohjauksessa.

Penttilän mielestä Suomen pitäisi mennä kohti pohjoismaista markkinataloutta ja siksi neuvottelut yhteiskuntasopimuksesta pitäisi jo pysäyttää.

Työmarkkinajärjestöt käyvät edelleen neuvotteluja hallituksen pakkolakien korvaamiseksi omalla esityksellään. Penttilä sanoo, että hallituksen pitää ottaa ohjat ja tehdä päätökset. Järjestöille on jo annettu mahdollisuus.

Hän suhtautuu myös varauksella Elinkeinoelämän keskusliittoon (EK). Hän pitää mahdottomana, että EK lakkautettaisiin, mutta kehittää sitä pitää. Hän kehottaa tutustumaan Ruotsin malliin, jossa työnantajajärjestö teki ”väistöliikkeen”, ja jättäytyi neuvotteluista pois.

Penttilä oli 1990-luvulla perustamassa Nuorsuomalaista puoluetta ja oli kansanedustaja 1995-1999. Nyt hän on kokoomuksen jäsen ja aikoo sellaisena pysyäkin, mutta samalla hän on ideoinut uutta Jaa-puoluetta. Kyse ei ole kannattajakorttien keräämisestä ja puoluerekisteriin pääsystä, vaan virtuaalisesta puolueesta.

”Tarvitaan henkinen viesti, että Suomi voi menestyä. Henkinen Jaa-puolue, jotta ei puhuta vaan synkistä asioista. Saadaan suomalaiseen keskusteluun myönteinen sytyke.”

Risto E.J. Penttilältä kysyttiin vielä, mistä se E.J. sinne nimeen tulee?

”Se on Erkki Juhani. Olen käyttänyt sitä 13-vuotiaasta asti. Se oli pieni kikka ja siitä tuli osa identiteettiä, enkä ole päässyt siitä irti. Ystävät kutsuu Ristoksi.”

Rio Gandara
”Ystävät kutsuvat Ristoksi”, Risto E.J. Penttilä sanoo.
”Ystävät kutsuvat Ristoksi”, Risto E.J. Penttilä sanoo.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat