Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tynkkynen vaatii potkujensa perumista – ”Olen saanut valtavasti tukea kentältä”

Politiikka
 
Erotettu Tynkkynen ruoskii Perussuomalaisten toimintatapoja: Sananvapaudessakin parannettavaa
Erotettu Tynkkynen ruoskii Perussuomalaisten toimintatapoja: Sananvapaudessakin parannettavaa
Perussuomalaisten varapuheenjohtaja kuuli erottamisestaan sähköpostilla Islantiin. Palatessaan hän suomi kovin sanoin puoluejohdon yhden totuuden toimintakulttuuria, painostamista ja myös sananvapautta. ” Meillä on sananvapaus, mutta ihmiset miettivät, miten sanansa muotoilevat”, Tynkkynen sanoo. Toimittaja Kaisa Hakkarainen HS. Kuvaus ja editointi Rio Gandara HS.

Perussuomalaisesta puolueesta erotettu Sebastian Tynkkynen sai sunnuntaina vahvan tuen jatkaa puolueen nuorisojärjestön puheenjohtajana. Hän päihitti vastaehdokkaansa Samuli Voutilan selvin luvuin 42-22 perussuomalaisten nuorten kokouksessa Seinäjoella.

Tynkkynen tulkitsee voittoaan kentän viestiksi siitä, että puoluehallituksen hänelle antamat potkut puolueen jäsenyydestä pitää perua.

”Olen saanut valtavasti tukea kentältä, että minun pitää jatkaa puolueessa. Uskon ja toivon, että laiton päätös erottamisestani voidaan perua”, Tynkkynen sanoi HS:lle valintansa jälkeen.

Kuopiolainen yrittäjä Samuli Voutila perusteli Tynkkysen haastamista puheenjohtajavaalissa sillä, että nuorisojärjestön välit puoluejohtoon säilyisivät hyvinä.

”Samuli on hyvä tyyppi, meillä ei ole linjaerimielisyyksiä”, Tynkkynen sanoi.

Tynkkynen kertoi, että hän aikoo käydä erottamisestaan keskusteluja puoluejohdon kanssa lähiaikoina.

”Erottamispäätös on puolueen sääntöjen vastainen, koska sääntöjen mukaan puolueen varapuheenjohtajien on oltava puolueen jäseniä. Puoluejohto on myös selvästi sanonut, että he toivovat minun jatkavan varapuheenjohtajana.”

Tynkkynen on puolueen kolmas varapuheenjohtaja ja osallistuu siten puoluehallituksen kokouksiin. Puoluehallitus erotti hänet viime viikolla puolueen jäsenyydestä. Tynkkynen sai tiedon potkuistaan jälkikäteen.

Puoluehallitus perusteli irtisanomista sillä, että Tynkkynen oli ylläpitänyt laitonta jäsenrekisteriä. Hänellä oli lista perussuomalaisista, jotka olivat kannattaneet yhteiskokouksen järjestämistä puolueen hallituslinjauksista.

Tynkkynen vaati aiemmin puolue-elinten yhteiskokousta hallituksessa olosta ja arvosteli puoluejohtoa siitä, että puolue on hallituksessa kääntänyt takkinsa maahanmuuttolinjauksissa sekä Kreikan tukipaketeissa.

Tynkkynen on myös ärsyttänyt puoluejohtaja Timo Soinia osallistumalla Ruotsidemokraattien kokoukseen Ruotsissa.

Timo Aalto / Lehtikuva
Sebastian Tynkkynen
Sebastian Tynkkynen
Kukaan ei ilmoittanut Tynkkyselle potkuista
Kukaan ei ilmoittanut Tynkkyselle potkuista
Perussuomalaisten varapuheenjohtaja Sebastian Tynkkynen havaitsi sähköpostiviestistä, että hänet oli erotettu puolueesta. Toimittaja, leikkaus Kalle Koponen HS.
Timo Soini: Puolueella on oikeus erottaa jäseniä
Timo Soini: Puolueella on oikeus erottaa jäseniä
Perussuomalaisten puheenjohtaja kiisti, että varapuheenjohtaja Sebastian Tynkkysen erottaminen puolueesta olisi lainvastaista. Toimittaja, kuvaus ja leikkaus Kalle Koponen / HS
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat