Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Työelämän pakkolait lausuntokierrokselle ehkä vasta ensi viikolla

Politiikka
 
Vesa Moilanen / Lehtikuva
Oikeus- ja työministeri Jari Lindström
Oikeus- ja työministeri Jari Lindström Kuva: Vesa Moilanen / Lehtikuva

Hallituksen pakkolakiesityksen valmistuminen venyy mahdollisesti ensi viikon alkuun.

Lakien piti lähteä lausuntokierrokselle viime viikon perjantaina. Helsingin Sanomat kertoi perjantaina, että lakipaketin valmistuminen viivästyy vähintään tämän viikon tiistaihin, koska virkamiehillä on täysi työ löytää lakiin kirjaukset, joilla hallituksen tahto toteutuu kelvollisilla lakiteksteillä.

Pakkolaeilla muun muassa leikataan lomarahoja ja lisätään työaikaa.

Vielä perjantaina oli tarkoitus, että lait valmistuvat huomenna tiistaina. Viikonlopun aikana paketissa on löytynyt niin paljon ongelmia, että oikeus- ja työministeri Jari Lindström (ps) on antanut valmisteluun lisäaikaa.

Lindströmin esikunnasta sanotaan, että valmista pitäisi olla viimeistään ensi viikon alkupuolella. Virkamiehillä on ollut kiire selvittää, millä eri tavoin lait vaikuttavat työelämän pelisääntöihin. Poikkeuksellisten ja vaikeiden lakipykälien selvitystyöhön on ollut aikaa vähän.

Viikonlopun aikana valtiovarainministeriö sai valmiiksi laskelmat paketin vaikutuksista yritysten kustannuskilpailukykyyn.

Laskelman mukaan työelämän pakkolait heikentävät työehtoja niin, että yritysten yritysten kustannuskilpailukyky paranee yksikkötyökustannuksien alentamisella 3,6 prosenttia. Yritysten sosiaaliturvamaksuja vähenevät niin, että yksikkötyökustannukset alenevat 1,4 prosenttia.

Lakipaketille annetusta uudesta lisäajasta kertoi ensimmäisen STT.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat