Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Yle: Perussuomalaisten kannatus alle 10 prosentin, Sdp:n yli 20:n

Politiikka
 
Sampo Terho selittää persujen romahdusta edellisen haliltuksen päätöksillä
Sampo Terho selittää persujen romahdusta edellisen haliltuksen päätöksillä
"Se on rajua touhua silloin, kun Suomea laitetaan kuntoon", kommentoi perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Sampo Terho puolueen kannatuksen jatkuvaa laskua. Toimittaja, kuvaus ja leikkaus Kalle Koponen / HS

Perussuomalaisten kannatus on pienentynyt alle 10 prosenttiin, kertoo Yle tuoreessa kyselyssään. Samalla Sdp:n kannatus on kohonnut yli 20 prosentin.

Loka–marraskuussa puolueiden kannatus on kehittynyt Ylen mukaan samaan tapaan kuin kuukausi aiemmin. Keskusta on pysynyt 21,7 prosentin kannatuksessa ja on edelleen ykkösenä. Sdp on toisena 20,7 prosentin kannatuksellaan (kasvua 2,4 prosenttiyksikköä) ja kokoomus kolmantena 18,3 prosentin kannatuksellaan (kasvua 0,3 prosenttiyksikköä).

Perussuomalaiset on nyt viidentenä. Sen kannatus on 9,8 prosenttia, 0,9 prosenttiyksikköä vähemmän kuin kuukausi aiemmin. Puolueen edellä neljäntenä on vihreät 12,2 prosentin kannatuksella, joka on 0,5 prosenttiyksikköä vähemmän kuin edelliskuussa.

Perussuomalaisten kannatus on ollut alle kymmenen prosenttia viimeksi vuonna 2010 eli ennen suurta menestystä vuoden 2011 eduskuntavaaleissa.

Yle on teettänyt kyselynsä Taloustutkimuksella. Haastattelut tehtiin 12.10.–3.11. Haastateltavien määrä on 2 933. Suurten puolueiden kannatusarvion virhemarginaali on noin 1,5 prosenttiyksikköä suuntaansa.

Kaisa Rautaheimo / HS
Perussuomalaisten eduskuntaryhmä piti kokouksen toukokuun lopussa.
Perussuomalaisten eduskuntaryhmä piti kokouksen toukokuun lopussa.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat