Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalo: ”Kärsin Hannan puolesta”

STT: Ex-mies yritti kiristää rikoksesta epäiltyä Mäntylää

Politiikka
 
Jussi Nukari / Lehtikuva
Hanna Mäntylä
Hanna Mäntylä Kuva: Jussi Nukari / Lehtikuva

Sosiaali- ja terveysministeri Hanna Mäntylää (ps) epäillään petoksesta. Lapin poliisilaitos vahvisti torstaiaamuna tiedotteella, että sillä on ollut heinäkuusta alkaen tutkittavana Mäntylään kohdistuva rikosepäily vuodelta 2010.

Mäntylä kiistää häneen liittyvän petosepäilyn.

”Olen tapahtuma-aikana toiminut viranomaisilta ja avustajaltani saamieni ohjeitten mukaisesti. Kiistän ehdottomasti syyllistyneeni asiassa mihinkään rikokseen”, Mäntylä kertoo lehdistötiedotteessa.

Mäntylä ei tapahtuma-aikaan ollut vielä kansanedustaja. Hän pääsi eduskuntaan vuonna 2011.

Petosepäilystä kertoi ensimmäisenä torstaina ilmestynyt 7 päivää -lehti. Sen mukaan Mäntylä haki vuonna 2010 itselleen yksinhuoltajan oikeusapua yli 5 000 euron arvosta, vaikka hän eli siihen aikaan avoliitossa varakkaan miehen kanssa.

”Silloinen seurustelukumppanini asui yli puolet vuodesta ulkomailla eikä maksanut verojaan Suomeen. Olen nämä seikat kertonut oikeusapuviranomaisille”, Mäntylä sanoo tiedotteessaan.

Poliisin tiedotteen mukaan tiedotusvälineissä torstaina kerrotut yksityiskohdat rikosepäilystä eivät ole peräisin poliisilta eikä poliisi kommentoi tutkinnan tässä vaiheessa yksityiskohtia tämän enempää.

Jos rikosepäily siirtyy syyteharkintaan, poliisin mukaan se tapahtuu tulevien viikkojen aikana.

STT:n mukaan ex-mies yritti kiristää Mäntylää vuonna 2011 vuotamalla yksityiselämään liittyviä tietoja aikakauslehdelle. Mies tuomittiin oikeudessa kiristyksen yrityksestä, mutta jätettiin ilman rangaistusta.

Mies uhkasi vuotaa tiedot, ellei Mäntylä lakkaa perimästä saataviaan häneltä. Entisellä pariskunnalla oli ollut kiista lapsen tapaamisoikeudesta, josta saatava oli peräisin.

Oikeus katsoi, että kansanedustajalla oli perusteltu syy uskoa, että uhkaus käy toteen. Kiristyksen yritys tapahtui vuonna 2011.

Mäntylä sanoo 7 päivää -lehden jutussa olevan runsaasti asiavirheitä.

”En lähde julkisuudessa keskustelemaan lehden kanssa, vaan selvitän asiani viranomaisille, joiden toimintaan luotan täydellisesti”, Mäntylä toteaa tiedotteessaan.

Seurustelukumppanin kerrotaan parisuhteen päättymisen jälkeen tehneen useita ilmiantoja, joita koskevat oikeusjutut ovat Mäntylän mukaan kaatuneet.

Perussuomalaisten puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalo pahoittelee Mäntylän tilannetta. Puolueella ei hänen mukaansa ole asiaan kuitenkaan mitään kommentoitavaa.

”Henkilökohtaisena ystävänä kärsin Hannan puolesta, että hän on joutunut siviilielämässään tällaisen jatkuvan vainoamisen uhriksi”, Slunga-Poutsalo sanoo.

”Mäntylä ei ole syyllistynyt mihinkään rikoksiin. Mitään tuomiota ei ole tullut, eikä tiedetä, onko edes tulossa. Tämä on henkilökohtaiseen elämään liittyvä asia, johon puolue ei ota kantaa.”

Jussi Nukari / Lehtikuva
Ministeri Hanna Mäntylä eduskunnassa torstaina.
Ministeri Hanna Mäntylä eduskunnassa torstaina.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat