Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kokoomukselle kävisi 12 sote-aluetta, Zyskowicz ihmettelee Sipilän toimia

Politiikka
 
Markku Ulander
Ben Zyskowicz
Ben Zyskowicz Kuva: Markku Ulander

”Ihmettelen suuresti, että pääministeri tekee hallituskysymyksen siitä, onko sote-alueita yhtä paljon kuin maakuntia, kun maan talous on kuralla ja pakolaiskriisi koettelee”, sanoi illan suussa kokoomuksen pitkäaikainen kansanedustaja Ben Zyskowicz.

Hänen mukaansa valtiosäännön mukaan asia on kuitenkin täysin selvä.

”Kulloisellakin pääministerillä on kiistaton oikeus tehdä hallituskysymys ihan siitä asiasta, mistä hän haluaa.”

Sipilän linja tuntuu Zyskowiczin mukaan kuitenkin vaikeasti käsitettävältä, koska kyseessä on valtava sote-uudistus, johon on asetettu valtavat odotukset.

”Ja nyt sote-uudistuksen eräästä osasesta ja vielä sellaisilla ehdoilla, jotka vaarantavat sote-uudistuksen tavoitteiden toteutumisen, pääministeri uhkaa tehdä hallituskysymyksen”, hän ihmetteli.

Zyskowiczin mielestä riski hallituksen kaatumisesta on hyvin todellinen, jos Sipilä todella tekee sote-alueiden määrästä hallituskysymyksen.

Zyskowicz perustelee kokoomuksen linjaa asiantuntija-arvioilla, joissa nähdään, että sote-uudistuksen keskeisten tavoitteiden kannalta yli 12 sote-alueen malli merkitsisi niiden vaarantamista tai muuttumista mahdottomiksi.

”Miten me voisimme nyt tässä tilanteessa hyväksyä 18 sote-aluetta, kun kukaan asiantuntija ei ole sitä mieltä, että itse sote-uudistuksen onnistumisen kannalta se olisi järkevä tai mahdollinen vaihtoehto.”

Kokoomukselle kävisi 12 aluetta, Zyskowicz vahvistaa.

”Meillä oli neuvottelumandaatti alkuviikosta 9-12 alueeseen, mutta nyt 12 olisi mahdollista kompromissina meidän alun perin ajaman viiden ja keskustan ajaman 18 alueen välillä.”

Stubb: Kokoomus ei ole lähdössä hallituksesta
Stubb: Kokoomus ei ole lähdössä hallituksesta
Kokoomus pyysi lisäaikaa soteasian käsittelyyn, josta on noussut hallituskysymys keskustan kanssa. Toimittaja, kuvaus ja leikkaus Kalle Koponen HS
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat