Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Vielä viime viikolla sote-vääntö sai Petteri Orpon hymyilemään

Politiikka
 
Orpo toiveikkaana lokakuun lopulla: ”Eiköhän se sote sieltä nyt tule”
Orpo toiveikkaana lokakuun lopulla: ”Eiköhän se sote sieltä nyt tule”
Kokoomuslainen sisäministeri Petteri Orpo oli runsas viikko sitten Välimeren-matkallaan hyväntuulinen ja toiveikas, kun tuli puhetta sote-ratkaisun hakemisesta. Hän kertoi Helsingin Sanomien haastattelussa olleensa useita kertoja tilanteessa, jossa soten julistettiin jo syntyneen. ”Paljon on opittu matkan varrella, eiköhän se sieltä nyt tule”, Orpo sanoi. Toimittaja, kuvaus ja leikkaus: Pekka Mykkänen.

Pakolais- ja siirtolaiskriisin kanssa kuukausien ajan paininut sisäministeri Petteri Orpo (kok) kertoi runsas viikko sitten Välimeren-matkallaan, että hän oli tehnyt hartiavoimin töitä myös sote-ratkaisun aikaansaamiseksi. Ennen matkaansa hän oli viettänyt edellisvuorokauden lähes yksinomaan soten kimpussa.

Helsingin Sanomien videohaastattelussa Orpo suhtautui sote-vääntöön hyväntuulisesti ja toiveikkaasti. Ministerin olemuksesta tai sanomisista ei voinut ennakoida, että sotesta syntyy pian kokoomuksen hallitustaivalta uhkaava kriisi.

”Eiköhän se sieltä nyt tule”, hymysuinen Orpo totesi kysymykseen sote-ratkaisun mahdollisuuksista.

Orpo on ollut keskeisessä roolissa, kun keskusta, kokoomus ja perussuomalaiset ovat etsineet mallia sosiaali- ja terveyspalvelujen rakenneuudistuksesta.

“Se on yksi asia, missä olen isosti mukana”, Orpo totesi lennolla Helsingistä Roomaan viime viikon maanantaina.

Sisäministeri myönsi, että sote on aiheuttanut monta yllätystä matkan varrella. Hän totesi olleensa kolme tai neljä kertaa seuraamassa, kuinka puolueiden puheenjohtajat ovat julistaneet sote-ratkaisun syntyneeksi – ennenaikaisesti.

“Tämä sote-polku on kieltämättä ollut pitkä. Mutta minusta hallituksella on tällä kertaa niin vahva tahto löytää ratkaisu, ja paljon on opittu matkan varrella”, Orpo totesi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat