Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Sdp:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Lindtman: Keskusta myi julkisen terveydenhuollon

Politiikka
 
Jussi Nukari / Lehtikuva
SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman.
SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman. Kuva: Jussi Nukari / Lehtikuva

Sdp:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman kutsuu hallituksen tuoretta sote-sopua lehmänkaupaksi. ”Kokoomus on saanut palvelujen yksityistämisen, ja keskusta näyttää myyneen julkisen terveydenhuollon. Kokoomus puolestaan betonoi keskustan vallan maakuntahallinnolla. Perussuomalaiset taas välttyi ennenaikaisilta vaaleilta”, Lindtman kuvailee tiedotteessaan, mitä kukin hallituspuolue sovussa voitti.

Lindtman viittaa siihen, että tuoreen sote-sovun mukaan jatkossa potilas saa itse valita meneekö hän julkiselle vai yksityiselle terveysasemalle.

Lindtman ennustaa sovulle perustuslaillisia ongelmia. Niihin ajaa hänen mukaansa se, ettei rahoituksesta ole tietoa. Sote-uudistuksen projektijohtajan Tuomas Pöystin mukaan tarkoitus ei ole kopioida suoraan Ruotsissa käytössä olevaa niin sanottua raha seuraa potilasta -mallia, vaan rakentaa jatkoselvityksessä suomalaiseen järjestelmään sopiva malli.

Lindtmanin mielestä sovittu sote-malli myös toisi sekasikiöhallinnon ainakin kuuteen maakuntaan. Lindtman esittää, että hallituksen sote-ratkaisun vaikutuksista teetetään arvio riippumattomilla asiantuntijoilla.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat