Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Eduskunta keskustelee tänään ydinjätteiden turvallisuudesta

Politiikka
 
Heikki Saukkomaa / Lehtikuva
Olkiluodon ydinvoimalan vähäaktiivisen jätteen siilo Eurajoella. Kuva on vuodelta 2005.
Olkiluodon ydinvoimalan vähäaktiivisen jätteen siilo Eurajoella. Kuva on vuodelta 2005. Kuva: Heikki Saukkomaa / Lehtikuva

Eduskunta keskustelee tänään iltapäivällä ydinjätehuollon tutkimuksesta ja turvallisuudesta. Kysymys on pääministerin ilmoituksesta, ja asian esittelee elinkeinoministeri Olli Rehn (kesk).

Keskustelun pohjana on työ- ja elinkeinoministeriön teettämä selvitys ydinpolttoaineen loppusijoituksen turvallisuuden varmistamisesta.

Eduskunta hyväksyi viime vuosikymmenen alussa ratkaisun, jonka mukaan Eurajoelle voidaan rakentaa käytetyn ydinpolttoaineen loppusijoituslaitos. Samassa yhteydessä eduskunta edellytti, että hallitus antaa eduskunnalle selvityksen uudesta tutkimustiedosta ja teknisestä kehityksestä ydinjätteen loppusijoituksen turvallisuuden varmistamiseksi.

Ydinjätelaitoksella tarkoitetaan loppusijoituslaitosta ja kapselointilaitosta. Sen rakentaa Posiva, joka hakee rakentamislupaa kapselointi- ja loppusijoituslaitoksen muodostamalle kokonaisuudelle. Valtioneuvosto myöntänee rakentamisluvan torstaina.

Posiva on asiantuntijaorganisaatio, joka vastaa omistajiensa käytetyn ydinpolttoaineen loppusijoituksesta ja loppusijoitukseen liittyvistä tutkimuksista. Yhtiön omistavat Teollisuuden Voima ja Fortum.

Käytetyn ydinpolttoaineen loppusijoituksen suunnitellaan alkavan vuonna 2020.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat