Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Postin työntekijät lopettavat ylityöt – postinkulkuun voi tulla häiriöitä

Politiikka
 
Helsingin Sanomat

Postin työntekijät lopettavat ylitöiden teon perjantain vastaisena yönä toistaiseksi. Ylityökiellon asetti Postin työntekijöitä edustava Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU vauhdittaakseen parhaillaan menossa olevia työehtoneuvotteluja.

Ylityökielto on ollut jo voimassa niissä työpisteissä, joissa Posti on pyrkinyt kouluttaa vuokratyövoimaa.

Ylityökielto astuu voimaan perjantaina 13. marraskuuta kello 00:00. Osa-aikaiset työntekijät voivat tehdä lisätöitä.

Terveyteen ja turvallisuuteen liittyvät työtehtävät tehdään varsinaisella työajalla.

PAU:n järjestöpäällikkö Seppo Kinnunen sanoo, että eniten ylityökielto tulee aiheuttamaan häiriöitä päiväpostin jakelussa. ”Päiväpostissa on jo puolitoista vuotta ollut tilanne, että monet ovat kieltäytyneet ylitöistä, mikä on aiheuttanut viivästyksiä”, hän sanoo. Hänen mukaansa myös lehtien kuten Helsingin Sanomien jakamisessa voi tulla häiriöitä.

”Tämä tarkoittaa, että jakaja lopettaa työt heti kun työvuoro päättyy”, Kinnunen sanoo.

Postin jakelupäällikkö Anu Punola sanoo, ettei ylityökiellon vaikutusta olla ehditty Postissa analysoida. ”Jo nyt ylityökielto on ollut varsin laaja. Lehtien varhaisjakelussa tehdään varsin vähän ylitöitä muuten kuin jos lehden valmistuminen on tuotannollisista syistä tullut myöhemmin jakeluun. Enemmän tämä vaikuttaa päiväpostiin.”

Ylityökielto koskee kaikkien sellaisten töiden tekemistä, jossa henkilö olisi oikeutettu ylityökorvaukseen. PAU:n torstai-iltana julkaisemassa tiedotteessa sanotaan, että ylityökielto on voimassa toistaiseksi ja se koskee myös PAU:hun kuulumattomia työntekijöitä.

Oikaisu kello 20.00: Ylityökiellon kerrottiin alkavan ensin virheellisesti perjantain ja lauantain välisenä yönä. Se alkaa kuitenkin torstain ja perjantain välisenä yönä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat