Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Työnantajat: SAK syöksemässä uhkauksellaan Suomen rotkoon

Politiikka
 
Postilakko uhkaa - katso riidan taustat noin minuutissa
Postilakko uhkaa - katso riidan taustat noin minuutissa
HSTV avaa, miksi postinjakelu on lakkouhan alla. Toimittaja: Esa Juntunen HS, kuvaus: HSTV arkisto, musiikki: Kevin Macleod - "Interloper" (Incompetech.com).

Elinkeinoelämän keskusliiton EK:n toimitusjohtaja Jyri Häkämies pitää ammattiliittojen keskusjärjestön SAK:n uhkausta keskeyttää käynnissä olevat työmarkkinaneuvottelut Suomen taloudelle vaarallisena.

SAK on uhannut keskeytyksellä Postin työehtoneuvottelujen vuoksi. Häkämiehen mukaan SAK:n ilmoitus osoittaa kylmää piittaamattomuutta maamme tilannetta kohtaan.

Työmarkkinoiden keskusjärjestöt neuvottelevat parhaillaan laajasta työmarkkinaratkaisusta, jossa muun muassa sovittaisiin mahdollisesti nollakorotuksista vuodeksi 2017. Järjestöt etsivät vaihtoehtoa hallituksen pakkolaeille. Niillä heikennettäisiin työntekijöiden työehtoja monilla tavoilla. Niiden takia palkansaajien ansiot pienenisivät merkittävästi suhteessa työaikaan.

Neuvotteluja on tarkoitus jatkaa huomenna keskiviikkona. SAK:n hallitus kuitenkin ilmoitti maanantaina, että SAK keskeyttää neuvottelut, jos Posti käyttää vuokratyövoimaa mahdollisen lakon aikana. Ensimmäinen työtaistelupäivä on torstai. Postissa on ollut jo noin 600 vuokratyöntekijää, joita koulutetaan mahdollisen lakon varalta. EK sanoo, että vuokratyöntekijöiden käyttö on laillista myös lakon aikana. Postin työehtosopimuksesta neuvotellaan parhaillaan valtakunnansovittelijan johdolla.

Antti Aimo-Koivisto
Elinkeinoelämän keskusliiton toimitusjohtaja Jyri Häkämies.
Elinkeinoelämän keskusliiton toimitusjohtaja Jyri Häkämies.

”Postin työmarkkinaneuvottelut ovat aivan väärä syy syöstä Suomi rotkoon. Uhkaus tukilakkoaseen käyttämisestä Postin työriidan tukemiseksi osoittaa täydellistä suhteellisuuden tajun puutetta”, Häkämies sanoo EK:n tiistaina julkaisemassa tiedotteessa.

”On täysin väärin koplata Postin neuvottelut ja työmarkkinaneuvottelut ja vaarantaa näin neuvottelut”, Häkämies sanoo HS:lle.

EK sanoo käyneensä neuvotteluja rakentavasti ja myönteisesti, mutta SAK:n ilmoitus keskeyttää neuvottelut on kylmä suihku, EK:n tiedotteessa sanotaan. HS:lle Häkämies pahoittelee SAK:n linjausta myös siksi, että neuvotteluissa on ollut rakentava henki, vaikka mistään yksityiskohdista ei ole vielä sovittu.

”SAK:n ilmoitus keskeyttää neuvottelut ja puheenjohtaja Lauri Lylyn esittämät arviot tukitoimista uhkaavat johtaa kylmään kauteen työmarkkinoilla”, Häkämies sanoo. Mikäli SAK toteuttaa uhkauksensa, ei EK:lle jää vaihtoehtoja. SAK kantaa nyt yksin suuren vastuun neuvottelujen katkaisemisesta.

Häkämies sanoo Helsingin Sanomille tarkoittavansa vaihtoehdottomuudella sitä, ettei EK pysty ilman SAK:ta neuvottelemaan.

EK:n mukaan viestit ovat siirtyneet verkkoon, mutta nykyiset työehdot estävät Postia reagoimasta tilanteeseen. Keskusjärjestön mielestä on myös työntekijöiden etu, että uudistumisella pyritään säilyttämään mahdollisimman monta työpaikkaa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat