Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Saloon annetaan 22 miljoonaa euroa lisärahaa Microsoftin irtisanomisten vuoksi – aivovienti pyritään estämään

Politiikka
 
Aleksi Tuomola / Lehtikuva
Salon TE-toimisto 9. heinäkuuta 2015. Viime kesänä Microsoft ilmoitti suurista irtisanomisista, joista yli 1 000 kohdistui Saloon.
Salon TE-toimisto 9. heinäkuuta 2015. Viime kesänä Microsoft ilmoitti suurista irtisanomisista, joista yli 1 000 kohdistui Saloon. Kuva: Aleksi Tuomola / Lehtikuva

Hallituksen talouspoliittinen ministerivaliokunta päätti keskiviikkona antaa noin 22 miljoonaa tukirahaa Saloon, joka kärsii varsinkin ohjelmistoyhtiö Microsoftin suurten irtisanomisten vuoksi. Viime kesänä Microsoft ilmoitti suurista irtisanomisista, joista yli 1 000 kohdistui Saloon. Pari sataa Salon yksikössä työskennellyttä sai töitä Espoossa.

Ensi vuoden budjetin täydentävässä lisäbudjetissa Salon tukitoimiin varataan 17 miljoonaa euroa. Sen lisäksi työ- ja elinkeinoministeriön niin sanotun kehyksen sisältä siirretään Salon toimiin 5 miljoonaa euroa.

Tarkoitus on tukea Microsoftilta irtisanottujen työllistymistä ja yrittäjäksi ryhtymistä sekä samalla estää ”aivovuotoa” ja varmistaa, että alan vahva osaaminen pysyy Suomessa.

Uusien yritysten syntymisen lisäksi on halutaan edistää jo toiminnassa olevien yritysten kasvua, lisätä digitalisaatiota sekä houkutella uusia investointeja alueelle.

Päätöstä valmistelleet elinkeinoministeri Olli Rehn (kesk) ja oikeus- ja työministeri Jari Lindström (ps) muistuttivat keskiviikkona, että vuonna 2008 alkaneen murroksen jälkeen Salon seudulta on kadonnut noin 6 000 työpaikkaa, joista 4 500 on teollisuuden työpaikkoja.

Salon työttömyysaste on noussut noin kuudesta prosentista 15 prosenttiin. Microsoftin irtisanomiset voivat nostaa työttömyyden pahimmillaan 18–19 prosenttiin. Irtisanomiset eivät vielä näy työttömyysprosentissa.

”Microsoftin toimintojen lakkauttaminen Salossa aiheuttaa reilun 700 työpaikan menetykseen”, huomautti Lindström.

Rehnin mukaan Salon seudulla tapahtuneet työpaikkamenetykset ovat suurimpia mitä Suomessa on äkillisesti tapahtunut.

Saloon on kohdistettu aiemminkin tukitoimia. Lindströmin mukaan Salon kohdalla voidaan jo puhua jatkuvasta rakennemuutoksesta.

”Valtiovalta on nyt tässä vaikeassa taloudellisessa tilanteessa nyt sitten tehnyt tällaisen positiivisen päätöksen Salon kohdalta”, hän perusteli uusimpia tukitoimia.

Lindströmin mukaan Salo itse on tehnyt oikeita toimia, ja siellä on oltu aktiivisia. Kaiken synkkyyden keskellä siellä nähdään valoa.

”Se valo on se, että siellä on valtavasti osaamista. Sitä potentiaalia ei kannata heittää hukkaan.”

”Salossa ei ole jääty tuleen makaamaan”, Rehn sanoi.

Salon kaupunginjohtaja Antti Rantakokko kertoi, että Microsoftilta irtisanotuista pari sataa on jo työllistynyt. Hän vakuutti, että kaupungissa on innostava uuden hakemisen ilmapiiri.

Kaupunginjohtajan mukaan Salo pyrkii houkuttelemaan uusia yrityksiä myös ulkomailta. Ensi viikolla Salossa järjestetään sen tiimoilta iso tapahtuma.

Aiemmin järjestetyssä rekrytointitilaisuudessa oli yrityksiä viidestä eri maasta. Nämä yrittivät houkutella salolaisia osaajia ulkomaille, mutta Rantakokon mukaan innostus ei ollut suurta.

Rehnin mukaan Suomen vahvuus investointikohteena on se, että täällä on paljon informaatioteknologian osaajia.

”Esimerkiksi terveysteknologia on ala, joka kasvaa ja kehittyy.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat