Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Lauri Lyly: SAK:n nollapalkkatarjous voimassa vain toistaiseksi

Politiikka
 
Markku Ulander / Lehtikuva
SAK:n puheenjohtaja Lauri Lyly.
SAK:n puheenjohtaja Lauri Lyly. Kuva: Markku Ulander / Lehtikuva

Suomen suurimman palkansaajien keskusjärjestön SAK:n puheenjohtaja Lauri Lyly sanoo, että järjestön alkusyksystä tekemä tarjous nollapalkoista vuodelle 2017 on voimassa vain nyt, kun keskusjärjestöt neuvottelevat laajasta työmarkkinasopimuksesta.

SAK vastasi hallituksen esittämiin pakkolakeihin syyskuussa esittämällä palkkoihin nollakorotuksia vuodelle 2017, jos hallitus vetää pakkolakipaketin takaisin.

Sopu yritetään saada aikaiseksi mahdollisesti jo marraskuussa. Sopimuksella korvattaisiin hallituksen pakkolait, jotka heikentäisivät merkittävästi palkansaajien työehtoja.

”Odotukset pitkäaikaisesta palkkamaltista eivät ole realistisia enää syksyn 2016 työmarkkinakierroksella, jos neuvottelutulosta ei synny nyt. Ensi syksynä pakkolakien tuomat heikennykset olisivat neuvottelupöydässä kompensaatiovaatimuksina. Myöskään SAK:n esittämää uutta, avoimen sektorin pohjalta määriteltävää Suomen mallia ei saataisi tehtyä”, Lyly sanoi SAK:n valtuuston kokouksessa Kiljavalla.

Lylyn mukaan on täysin realistista saada aikaiseksi laaja työmarkkinaratkaisu. SAK on valmis jatkamaan neuvotteluja.

SAK edellyttää, että maan hallitus vetää pois pakkolakiesitykset ja muun muassa lapsilisiin ja työttömyysturvaan suunnitellut ehdolliset leikkaukset, jos työmarkkinajärjestöt saavuttavat yhteisen neuvottelutuloksen.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat