Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Hallitus tarvitsee maahanmuuttoon puoli miljardia euroa lisää rahaa

Politiikka
 
Kaisa Rautaheimo / HS
Turvapaikanhakijat jonottivat Kemiin menevään bussiin Torniossa syyskuussa.
Turvapaikanhakijat jonottivat Kemiin menevään bussiin Torniossa syyskuussa. Kuva: Kaisa Rautaheimo / HS

Hallitus tarvitsee maahanmuuttoon ja turvapaikanhakijoille jälleen rutkasti lisää rahaa. Hallitus päätti torstaina täydentää ensi vuoden budjettiesitystä lähes puolen miljardin euron eli 452 miljoonan euron lisäyksellä maahanmuuttomenoihin.

Rahaa tarvitaan ennen kaikkea turvapaikanhakijoiden määrän valtaisasta lisäyksestä aiheutuneisiin kustannuksiin.

Lisää rahaa tarvitaan muun muassa vastaanottokeskuksiin ja turvapaikkahakemusten käsittelyyn eli poliisille ja oikeuslaitokselle.

Kotoutusmenoihin täydentävässä talousarvioesityksessä esitetään noin 50 miljoonaa. Kotoutuksen lisärahoista lähes puolet, 24 miljoonaa käytetään koulutukseen, kielitesteihin ja osaamiskartoituksiin. Toinen puoli, noin 20 miljoonaa ohjataan kunnille.

Tänä vuonna turvapaikanhakijoita tulee hallituksen arvion mukaan Suomeen 30 000. Ensi vuoden arvio on 15 000, joista 35 prosenttia saisi oleskeluluvan.

Hallitus on joutunut osoittamaan maahanmuuttoon ja turvapaikanhakijoille tänä vuonna jo lähes 600 miljoonaa euroa enemmän rahaa kuin vielä viime keväänä ennakoitiin. Keväällä arvio oli, että turvapaikanhakijoita olisi tänä vuonna kymmenen kertaa vähemmän kuin on nyt toteutumassa.

EU-jäsenmaksu jää ensi vuoden täydentävässä talousarvioesityksessä kuitenkin noin 180 miljoonaa euroa aiempaa pienemmäksi. Syy on kansantalouden tilinpidossa tehdyt muutokset.

Hallitus antoi täydentävän talousarvioesityksen eduskunnalle tänään torstaina.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat