Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kaksi huippuvirkaa haussa ministeriöissä

Politiikka
 

Hallitus saa lähiaikoina eteensä kaksi korkeaa virkamiesnimitystä.

Valtiovarainministeriö (VM) laittaa perjantaina hakuun uuden talouspolitiikan koordinaattorin tehtävän. Työ- ja elinkeinoministeriössä lokakuussa aloittanut kansliapäällikkö Jari Gustafsson etsii puolestaan apulaiseksi alivaltiosihteeriä.

Hallitus päätti talouspolitiikan koordinaattorin viran perustamisesta torstaina. Viisivuotiseen virkaan valittavan henkilön nimittää hallitus. Uuden koordinattorin toimenkuva kattaa laajasti kansantalous- ja budjettiosaston, kunta- ja veroasioita sekä vakausvalvontaa.

VM:stä hiljan eläköitynyt Jukka Pekkarinen hoiti talouspolitiikan koordinaattorin virkaa kaksi vuotta kokeiluluonteisesti. Hänet nimitti tehtäväänsä valtiovarainministeri. Pekkarisen toimenkuva oli myös suppeahko.

Valtion eläkerahaston toimitusjohtajaksi siirtyneen Timo Viherkentän tyhjäksi jättämää alivaltiosihteerin paikkaa ei VM täytä.

Työ- ja elinkeinoministeriössä alivaltiosihteerin paikka tulee täytettäväksi siksi, että uusi kansliapäällikkö käynnisti heti kättelyssä organisaatiomylläyksen. Gustafsson haluaa vahvistaa konserniohjausta tuntuvasti ja yli tuplata yksikön pääluvun 35:een. Samalla 50 virkamiehen tieto-osasto lakkautetaan.

Kukaan ei saa potkuja, vaan organisaatioviilaus hoidetaan ministeriössä sisäisin siirroin. Alivaltiosihteeri on ainoa uusi virka. Alivaltiosihteeri toimii myös kansliapäällikön varamiehenä. Tehtävä alkaa helmikuun alusta ja on viisivuotinen. Haku päättyy ensi torstaina.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat