Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kimmo Tiilikainen Studio Kulmapöydän suorassa lähetyksessä kello 10.30: Oletko historian ympäristö­vihamielisin ympäristö­ministeri?

Politiikka
 
HSTV live1
HSTV live1
Katso HSTV:n suora lähetys

Maatalous- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen vierailee Studio Kulmapöydän suorassa lähetyksessä perjantaina kello 10.30.

Pariisin suuren ilmastokokouksen alkuun on enää runsas viikko. Kyseessä on merkittävä ponnistus kamppailussa ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi. Kokous alkaa maanantaina 30. marraskuuta. Melkein kaksiviikkoiseen kokoukseen osallistuu melkein koko maailma: lähes 200 maata, Suomi niiden joukossa.

Tarkoitus on tehdä suunnitelmia ja sitoumuksia, joilla ilmaston lämpeneminen saataisiin rajattua kahteen Celsius-asteeseen.

Tästä syystä Studio Kulmapöytä omistaa lähetyksensä tänään perjantaina ilmastonmuutokselle.

Ilmastonmuutos on kuin sote: siitä on puhuttu vuosia, ja ilmastokokouksia on pidetty kerta toisensa perään. Tiilikaisen kanssa otetaan selvää, miksi juuri Pariisin kokous on tärkeä.

Ja entä mikä on Suomen rooli ja asema Pariisissa? Mitä Suomi ajaa, ja mitä EU Pariisissa ajaa?

Samaan aikaan kuin maailma ratkoo ilmasto-ongelmia, Suomi on profiloitunut leikkaamalla ilmasto- ja kehitysyhteistyörahoja ja myös kotimaisia ympäristönsuojelua. Sen sijaan hallitus tukee turvetta ja autoilua. Oppositio on jo syyttänyt hallitusta ympäristövihamieliseksi, joten Kulmapöytä kysyy, onko Kimmo Tiilikainen historian ympäristövihamielisin ympäristöministeri.

Lisäksi suoraan lähetykseen otetaan yleisökysymyksiä. Niitä voi kohdistaa Twitterissä ennen lähetystä merkinnällä @piiaelonen

Tiilikaista haastattelevat HS:n Marko Junkkari ja Piia Elonen.

Voit lukea muita ilmastonmuutokseen ja Pariisin ilmastokokoukseen liittyviä juttuja HS:n ilmastosivulta osoitteesta www.hs.fi/ilmastomuuttuu/

Esa Syväkuru / HS
Ympäristö- ja maatalousministeri Kimmo Tiilikainen (kesk).
Ympäristö- ja maatalousministeri Kimmo Tiilikainen (kesk).
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat