Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Presidentti Niinistö kertoo uutta ulko- ja turvallisuuspolitiikasta – HSTV näyttää suorana kello 12.45

Politiikka
 
Heikki Saukkomaa
Tasavallan presidentti Sauli Niinistö
Tasavallan presidentti Sauli Niinistö Kuva: Heikki Saukkomaa

Tasavallan presidentti Sauli Niinistöllä on tiedotettavaa Suomen ulko- ja turvallisuuspolitiikkaan liittyen.

Niinistö on ilmoittanut olevansa toimittajien tavattavissa Presidentinlinnassa noin kello 12.45.

Toimittajatapaamisen syytä ei ole kerrottu, mutta maan ulko- ja turvallisuuspolitiikassa on nyt paljon ajankohtaisia asioita käynnissä:

Ranska on esimerkiksi pyytänyt EU-mailta apua Pariisissa tapahtuneen terrori-iskun takia. Torstaina presidentti tapasi puoluejohtajia Mäntyniemessä samaan asiaan liittyen. Lisäksi hallitus kiirehtii lakimuutosta sotilaallisesta avunannosta toiselle EU-maalle. Suomi myös lähettää sotilaista ihmissalakuljettajien torjuntaoperaatioon Välimerelle. Myös maahanmuuttotilanne elää jatkuvasti. Ulko- ja turvallisuuspolitiikassa on valtavasti asioita liikkeellä.

Niinistöllä saattaa hyvinkin olla uutta kerrottavaa, sillä tänään perjantaina presidentti ja hallituksen ulko- ja turvallisuuspoliittinen valiokunta (utva) ovat pitäneet yhteiskokouksen. Siellä on saatettu tehdä uusia linjauksia. Presidentin ja utvan päätöksiin liittyen puolustusministeri Jussi Niinistö (ps) on menossa tiistaina Saksaan.

Utva ja presidentti kokoustavat säännöllisesti, yleensä juuri perjantaisin, mutta useimmiten tästä ei tiedoteta. Presidentin toimittajatapaamisesta voi siis päätellä, että jotakin uutta kerrottavaa on.

Tasavallan presidentin kanslia tiedotti lisäksi perjantaina, että presidentti Niinistö osallistuu Pariisin ilmastokokouksen avajaisiin ja avajaispäivänä järjestettävään päämieskokoukseen maanantaina 30. marraskuuta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat