Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ministeri Mäntylään kohdistuva petosepäily etenee syyteharkintaan

Politiikka
 
Petri Mulari
Hanna Mäntylä.
Hanna Mäntylä. Kuva: Petri Mulari

Sosiaali- ja terveysministeri Hanna Mäntylään (ps) kohdistuva rikosepäily etenee syyteharkintaan. Lapin poliisilaitos ja syyttäjänvirasto ovat päättäneet asiasta keskiviikkona.

Mäntylää epäillään vuonna 2010 tapahtuneesta petoksesta. Epäilyn mukaan hän olisi hakenut itselleen yksinhuoltajan oikeusapua yli 5 000 euroa, vaikka hän eli tuolloin avoliitossa varakkaan miehen kanssa.

Epäillyn rikoksen aikaan Mäntylä ei ollut vielä kansanedustaja. Hän nousi eduskuntaan vuoden 2011 vaaleissa Lapin vaalipiiristä.

Kihlakunnansyyttäjä Maija Aarron mukaan syyttäjä on hakenut Lapin käräjäoikeudelta syyteoikeuden vanhentumisajan jatkoa. Petoksissa rikoksen vanhenemisaika on viisi vuotta.

”Tärkeä yleinen etu vaatii tutkinnan jatkamista, koska kyseessä ministeri. Se on myös epäillyn oikeusturvan kannalta tärkeää”, Aarto sanoo.

Lapin käräjäoikeuden on määrä päättää syyteoikeuden vanhentumisajan jatkamisesta 25. marraskuuta. Mäntylään kohdistuva rikosepäily olisi vanhentunut marraskuun alussa, jollei jatkoaikaa olisi haettu.

Epäily on tullut poliisin tietoon Aarron mukaan poikkeuksellisen myöhään, vain muutama kuukausi ennen syyteoikeuden vanhenemista.

Mäntylä kiisti häneen kohdistuvan epäilyn, kun poliisitutkinta asiasta tuli julkisuuteen marraskuun alussa.

”Olen tapahtuma-aikana toiminut viranomaisilta ja avustajaltani saamieni ohjeitten mukaisesti. Kiistän ehdottomasti syyllistyneeni asiassa mihinkään rikokseen”, Mäntylä ilmoitti tuolloin tiedotteessaan.

Mäntylän mukaan hänen silloinen seurustelukumppaninsa asui yli puolet vuodesta ulkomailla eikä maksanut verojaan Suomeen.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat