Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kimmo Tiilikainen Studio Kulmapöydässä: Suomi pitää kiinni sijoituslupauksestaan vihreään ilmastorahastoon

Politiikka
 
Kimmo Tiilikainen Studio Kulmapöydässä: Suomi pitää sijoituslupauksestaan vihreään ilmastorahastoon kiinni
Kimmo Tiilikainen Studio Kulmapöydässä: Suomi pitää sijoituslupauksestaan vihreään ilmastorahastoon kiinni
Maatalous- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikaisen (kesk) mukaan Pariisin ilmastokokouksessa ei päästä kahden Celsiusasteen tavoitteeseen.

Pariisin suureen ilmastokokoukseen joulukuussa lähtevä maatalous- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen (kesk) sanoo, että Pariisissa haetaan kunnianhimoista sopimusta, jotta ilmastonmuutos saataisiin siedettäviin mittoihin.

Tiilikainen sanoi tänään Studio Kulmapöydän haastattelussa, että Suomen päätavoitteet ovat yhteiset EU:n kanssa.

”Meidän kannalta on tärkeää, että tulee pitkän aikavälin tavoite”, hän sanoi.

Tiilikainen kiisti, että Suomi olisi nyt muiden maiden joukossa häpeäpilkku, vaikka uusia sijoituspäätöksiä esimerkiksi maailmanlaajuiseen vihreään ilmastorahastoon ei aiota tehdä heikon taloustilanteen takia.

Suomi on tehnyt vihreään ilmastorahastoon 80 miljoonan euron sijoituslupauksen vuoteen 2019 mennessä. Tästä lupauksesta on Tiilikaisen mukaan lunastettu noin puolet, lähes 35 miljoonaa euroa.

Tiilikainen pohdiskeli, onkohan mikään muu maa sijoittanut kyseiseen rahastoon tähän mennessä jo lähes puolet lupauksestaan.

Hän vakuutti, että Suomi sijoittaa vihreään ilmastorahastoon myös tarvittavan toisen puoliskon eli noin 45 miljoonaa euroa.

”Suomen pitää pitää lupauksistaan kiinni tässäkin asiassa.”

Pariisin suuren ilmastokokouksen alkuun on enää runsas viikko. Kyseessä on merkittävä ponnistus kamppailussa ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi. Kokous alkaa maanantaina 30. marraskuuta. Melkein kaksiviikkoiseen kokoukseen osallistuu melkein koko maailma: lähes 200 maata.

Tarkoitus on tehdä suunnitelmia ja sitoumuksia, joilla ilmaston lämpeneminen saataisiin rajattua kahteen Celsius-asteeseen.

Tiilikainen myöntää sen, että kahden asteen tavoitteeseen ei tähän mennessä tehdyillä päätöksillä ja lupauksilla päästä.

”Yli mennään niin, että ropisee”, Tiilikainen sanoi.

Sen takia Tiilikaisen mielestä on tärkeää, että kokouksessa päästään sopimukseen pitkän aikavälin tavoitteesta.

Tiilikaiselta tivattiin lähetyksessä myös sitä, jääkö hän historiaan Suomen ympäristövihamielisimpänä ympäristöministerinä.

”En”, hän vastasi ykskantaan.

Tiilikainen myönsi hallituksen suosiman turpeen ympäristöhaitat. Hän tähdensi, että ensin on päästävä eroon kivihiilestä sekä vähentää öljyn ja kaasun kulutusta ennen kuin turpeen käyttöä vähennettäisiin.

Hän muistutti, että turpeella on merkitystä myös työllisyyden kannalta.

Metsähallitusta koskevan lainsäädännön uudistaminen työllistää myös Tiilikaista. Hallituksen esityksen pitäisi tulla viimeistään ensi huhtikuussa ulos. Valmistelu on jo kovassa vauhdissa.

Tiilikainen myöntää, että uudistus ei ole helppo tehtävä. Hän uskoo, että eduskunnan perustusvaliokunnallakin riittää aikanaan asiassa pohtimista.

Tiilikainen kiisti kuitenkin, että tulevasta johtamisjärjestelmästä tulisi sekava mahdollisine kolmipäisine johtoineen.

Tiilikaisen mukaan se homma on hanskassa.

Tiilikainen kiistää olevansa ympäristövihamielinen
Tiilikainen kiistää olevansa ympäristövihamielinen
Maatalous- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen (kesk) puolustelee hallituksen ympäristöpolitiikkaa HSTV:n Studio Kulmapöytä-ohjelmassa. Hän myöntää olevansa pahoillaan esimerkiksi metsiensuojeluun kohdistuvista säästöistä.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat