Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Postikriisiin ei sopua maanantaina – tukilakkopäätöksiä tulee pian

Politiikka
 
Postin lakko jakaa asiakkaitten mielipiteitä
Postin lakko jakaa asiakkaitten mielipiteitä
Helsingin pääpostiin kiirehti runsaasti asiakkaita heti torstaiaamusta lähtien. Asiakkaat halusivat laittaa kirjeet ja paketit matkaan, ennen kuin lakko alkaa. Monia lakko kiukuttaa. Monelta löytyy myös lakkolaisille ymmärrystä. Toimittaja Eeva Palojärvi, kuvaus Kalle Koponen, leikkaus Terhi Liimu.

Postin työehtoriidan sovittelu ei tuonut maanantaina ratkaisua kiistaan.

Sovittelua jatkettiin aamupäivällä valtakunnansovittelija Minna Helteen johdolla. Sovittelijan toimistolle Helsingin Bulevardille kokoontuivat työnantajia edustavan Paltan ja työntekijöitä edustavan Paun pääneuvottelijat.

Helle kertoi tapaamisen jälkeen Twitterissä, että sovittelussa ei tapahtunut maanantaina merkittävää uutta.

”Tilanne on edelleen vaikea”, hän kirjoitti.

Neuvottelut jatkuvat valtakunnansovittelijan johdolla tiistaina kello 12.30.

Helle arveli ennen tapaamista, että edessä voi olla pitkä sovittelu.

”Toivon, ettei näin käy”, hän kertoi maanantaiaamuna.

”Näkemykset ovat kaukana toisistaan, ja kyseessä on niin perustavaa laatua olevista kysymyksistä, ettei viime viikolla ollut mitään mahdollisuutta antaa sovintoesitystä”, Helle sanoi.

Muilta kuljetusliitoilta on odotettavissa ilmoitus tänään maanantaina tai ainakin alkuviikosta siitä, millaisiin tukilakkoihin ne ryhtyvät Postin työntekijöiden puolesta.

Kuljetusliitot ilmoittivat viime perjantaina olevansa valmiita tukemaan Pauta. Tukityötaistelut todennäköisesti kohdistuvat ainakin Postiin.

Paun omat lakot alkoivat viime torstaina. Aluksi ne iskevät eniten pääkaupunkiseutuun, jossa kirjeiden, pakettien ja sanomalehtien jakelu ja käsittely on lopetettu. Pääkaupunkiseudulla posti alkaa näillä näkymin kulkea torstaina.

Tänään jatkuvat myös neuvottelut työmarkkinoiden keskusjärjestöjen kesken laajasta työmarkkinasopimuksesta, jossa päätettäisiin muun muassa mahdollisesti palkoista vuodeksi 2017 ja uudesta palkankorotusmallista vuodesta 2018 eteenpäin.

Jos kuljetusliitot aloittavat laajat tukilakot, neuvottelut vähintään vaikeutuvat, sillä tukilakot ovat olleet punainen vaate työnantajaliitto EK:lle.

Parhaillaan voimassa olevassa työllisyys- ja kasvusopimuksen nimellä liikkuvassa laajassa palkkasopimuksessa sovittiin, että työmarkkinoiden pelisääntöihin kuten tukilakkoihin etsittäisiin uudet määräykset, mutta neuvotteluissa ei ole edistytty.

Postilakko uhkaa - katso riidan taustat noin minuutissa
Postilakko uhkaa - katso riidan taustat noin minuutissa
HSTV avaa, miksi postinjakelu on lakkouhan alla. Toimittaja: Esa Juntunen HS, kuvaus: HSTV arkisto, musiikki: Kevin Macleod - "Interloper" (Incompetech.com).
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat