Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Jo toinen keskustaedustaja kyseenalaistaa hallintarekisteriuudistuksen – puoluejohtajat keskustelivat asiasta tänään

Politiikka
 
Heikki Saukkomaa / Lehtikuva
Kansanedustaja Anne Kalmari (kesk) eduskunnassa Helsingissä.
Kansanedustaja Anne Kalmari (kesk) eduskunnassa Helsingissä. Kuva: Heikki Saukkomaa / Lehtikuva

Keskustan kansanedustaja Anne Kalmari sanoi tänään eduskunnan kyselytunnilla, että hallituksen valmistelussa olevaa hallintarekisteriuudistusta on syytä arvioida uudelleen. Hän on jo toinen päähallituspuolue keskustan kansanedustaja, joka on lyhyen ajan sisällä kyseenalaistanut uudistuksen.

Kalmari vaatii uudistuksen perumista, jos siihen ei tehdä oleellisia muutoksia, joilla pyritään estämään mahdollinen verovilppi.

”Mikäli avoimuutta ei lisätä, silloin pitäisi harkita koko hallintarekisteriuudistuksen perumista”, Kalmari sanoi HS:lle torstai-iltana.

HS:n tietojen mukaan hallituspuolueiden puheenjohtajat eli pääministeri Juha Sipilä (kesk), valtiovarainministeri Alexander Stubb (kok) ja ulkoministeri Timo Soini (ps) ovat keskustelleet hallintarekisteriasian etenemisestä tänään torstaina, mutta eivät ole tehneet mitään päätöstä. HS:n tietojen mukaan hallitus ratkaisee asian ensi viikolla.

Perussuomalaiset ovat suhtautuneet uudistukseen kriittisesti, mutta myös keskustan rivit rakoilevat.

Keskustan kansanedustaja Sirkka-Liisa Anttila lähetti keskiviikkona tiedotteen, jossa hän esitti, että hallitus luopuisi hallintarekisteriuudistuksesta.

Anttila toivoi, että valtiovarainministeri Stubb, jonka vastuulla uudistus on, vakavasti harkitsee siitä luopumista.

”Kiinnitän huomiota varsinkin laillisuusvalvojien sekä valtiovarainministeriön vero-osaston kriittisiin arvioihin. Lisäksi oikeusministeriön mukaan EU-asetus ei pakota tekemään uudistusta”, Anttila totesi tiedotteessaan.

Anttila pitää myös kyseenalaisena uudistuksen hyväksyttävyyttä suomalaisten keskuudessa tilanteessa, jossa joka asiasta joudutaan säästämään. Lisäksi uudistus tuli hallitusohjelman ulkopuolelta, hän huomautti.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat