Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Sisäministeri Orpo: Vastaanottokeskuksia suljetaan ja yhdistetään turvallisuussyistä

Politiikka
 
Antti Aimo-Koivisto / Lehtikuva
Kaikista vastaanottokeskuksista tehdään turvallisuusarviointi ja toiminnallisuusarviointi, sisäministeri Petteri Orpo sanoo.
Kaikista vastaanottokeskuksista tehdään turvallisuusarviointi ja toiminnallisuusarviointi, sisäministeri Petteri Orpo sanoo. Kuva: Antti Aimo-Koivisto / Lehtikuva

Sisäministeriön kriisityöryhmä on päättänyt vastaanottokeskusten yhdistämisestä turvallisuussyistä. Sisäministeri Petteri Orpo (kok) kertoo, että yksi keskeinen syy on turvata poliisin läheisyys. Vielä ei ole tiedossa suljettavia paikkoja.

Orpo sanoo, että päätös ei suoraan liity tämän viikon raiskaustapauksiin. Vastaanottokeskusten yhdistäminen on hänen mukaansa ollut vireillä, mutta nyt päätös toteutetaan ”pikatahtia”.

Kaikista vastaanottokeskuksista tehdään turvallisuusarviointi ja toiminnallisuusarviointi, Orpo sanoo.

Tarkoitus on yhdistää kaukana viranomaisista olevia vastaanottokeskuksia ja sulkea joitakin, jotka on kiireellä siirtolaisvyöryn aikana perustettu ja ovat huonoja.

”Yksi elementti on, että poliisi on saavutettavissa”, Orpo sanoo.

Häiriöt vastaanottokeskuksissa ovat lisääntyneet. Tänä vuonna on paljastunut kymmenkunta epäiltyä raiskaustapausta, tällä viikolla kaksi. Tiistaina Kempeleessä ja perjantaina Raisiossa.

”Meidän turvallisuusviranomaiset tekevät kaikkensa koko ajan, jotta turvallisuustilanne säilyy vakaana ja ennaltaehkäisy toimii ja maahanmuutto on hallittavissa”, Orpo sanoo.

Maahanmuuttovirasto Migri selvittää nyt mitkä vastaanottokeskukset yhdistetään ja mitkä suljetaan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat