Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Sipilä antaa täyden tukensa valtiovarainministerille

Arhinmäki vaatii äänestystä Stubbin luottamuksesta, myös Niinistön mielestä asema vaakalaudalla

Politiikka
 
Vasemmistoliiton puheenjohtaja Paavo Arhinmäki sättii valtiovarainministeri Alexander Stubbia Facebookissa. Arhinmäki vaatii äänestystä Stubbin luottamuksesta.
Vasemmistoliiton puheenjohtaja Paavo Arhinmäki sättii valtiovarainministeri Alexander Stubbia Facebookissa. Arhinmäki vaatii äänestystä Stubbin luottamuksesta.

Oppositiojohtajat ovat tuohtuneet valtiovarainministeri Alexander Stubbin (kok) eduskunnassa antamista hallintarekisterilausunnoista.

Valtiovarainministeri Stubb myönsi lauantaiaamuna Ylen Ykkösaamussa antaneensa väärää tietoa kansanedustajille siitä, kuinka laajasti Suomen viranomaiset kannattavat hallintarekisteriä.

Lue lisää Stubbin tunnustuksesta täältä.

Vasemmistoliiton puheenjohtaja Paavo Arhinmäki vaatii eduskunnan äänestystä Stubbin luottamuksesta.

”Hallituksen pitää antaa eduskunnalle tiedonanto ministeri Stubbin lausunnoista ja toiminnasta ja sen jälkeen eduskunta äänestää ministeri Stubbin luottamuksesta. Tällöin mitataan myös, hyväksyvätkö keskustan ja perussuomalaisten kansanedustajat sen, että ministeri Stubb on antanut virheellistä tietoa eduskunnalle ja pyrkinyt salailemaan lakihankkeeseensa tulleet viranomaisten kriittiset lausunnot”, Arhinmäki kirjoittaa Facebookissa.

”On erittäin vakavaa, että ministeri antaa eduskunnalle täysin virheellistä tietoa, poliittisista syistä”, Arhinmäki paaluttaa.

Vihreiden puheenjohtaja Ville Niinistö kommentoi Stubbin tapausta Helsingin Sanomille puhelimitse.

”Tässä ei ole kyse vain yhdestä kompastelusta numeroiden kanssa, vaan tämä on ollut tarkoituksenmukaista harhaan johtamista”, Niinistö sanoo.

Niinistön mukaan kyseessä on kuukausia kestänyt propagandakampanja.

”Ministeri Stubb suosii lobbareiden asiaa ja vähättelee asiantuntijalausuntoja”, Niinistö toteaa.

Jos Arhinmäen vaatimus eduskunnan äänestyksestä kävisi toteen, olisi Niinistön kanta selvä.

”Hallitus tai valtiovarainministeri Stubb eivät nauti meidän luottamusta.”

Niinistön mukaan hallituksen pitäisi pääministeri Juha Sipilän johdolla arvioida, nauttiiko Stubb ministerikollegoidensa luottamusta.

Niinistö muistuttaa, että vuonna 2003 Anneli Jäätteenmäki joutui eroamaan pääministerin paikalta valehdeltuaan eduskunnalle.

Sipilä antoi alkuillasta Twitterissä tukensa Stubbille.

”Täysi tukeni VMI Stubbille. Teemme kaikki joskus virheitä. Hallintarekisteriin palataan suunnitellusti ensi viikolla”, hän kirjoitti.

Hallintarekisteri nousi esille eduskunnan kyselytunnilla torstaina. Hallintarekisteriä puolustava Stubb sanoi eduskunnassa, että ”noin 90 prosenttia lausunnoista on itse asiassa myönteisiä”.

Helsingin Sanomien selvityksen mukaan hallintarekisteriä kannattaa noin kymmenen prosenttia siitä lausuneista viranomaisista. Selvitys ei löytänyt minkäänlaista tukea Stubbin esittämälle kannatusluvulle.

”Kysymys ei ole myöskään ensimmäisestä kerrasta, kun ministeri Stubb jää kiinni perättömistä puheistaan. Hän myös väitti mm. ns. pakkolakien perustuslaillisuuden tarkastetun asiantuntijoilla. Myöhemmin on selvinnyt, että näin ei ole asian laita”, Arhinmäki muistuttaa.

Hän epäilee, voiko valtiovarainministerin puheisiin luottaa enää lainkaan.

”Tämä vie uskottavuuden ministeri Stubbin toimintana ministerinä. Voiko enää luottaa mihinkään, mitä ministeri Stubb sanoo, kun hän toistuvasti jää kiinni perättömistä puheistaan?”

Stubb julkaisi lauantaina aiheesta blogikirjoituksen omilla kotisivuillaan.

Tekstissä hän pahoitteli vääriä lausumisiaan eduskunnan kyselytunnilla. Hän myös arvosteli ministeriönsä avoimuuden puutetta hallintarekisteriesityksen valmistelussa.

”Esitykseen liittyvä valmistelu ja viestintä eivät ole täyttäneet niitä avoimuuden ja läpinäkyvyyden kriteerejä, joita valtiovarainministeriön toiminnalta edellytän. Puutun tähän välittömästi ja voimakkaasti. Avoimuuden ja läpinäkyvyyden on tässä ja muissakin kysymyksissä oltava valtiovarainministeriön toimintatapa”, Stubb kirjoitti.

Hän kirjoitti myös pyytäneensä valtiovarainministeriötä toimittamaan maanantaina julkistetun lausuntoyhteenvedon jokaiselle kansanedustajalle.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat