Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Sdp:n puheenjohtaja Antti Rinne esittää Postin kiistelyyn taukoa

Politiikka
 
Sami Kero / HS
Antti Rinteen mukaan Posti ei voi olla laboratorio, jossa testataan kuinka työehtojen leikkaukset tehdään.
Antti Rinteen mukaan Posti ei voi olla laboratorio, jossa testataan kuinka työehtojen leikkaukset tehdään. Kuva: Sami Kero / HS

Sosiaalidemokraattien puheenjohtaja Antti Rinne esittää mallia, jolla Postin työtaistelun solmut avattaisiin. Rinne esitti ratkaisunsa Sdp:n puoluevaltuuston kokouksessa lauantaina Tampereella.

Rinne on keskustellut asiasta pääministeri Juha Sipilän (kesk) kanssa, Sdp:n verkkosivut kertovat.

Rinne on esittänyt Sipilälle mallia, jonka mukaan omistajaohjauksesta vastaava pääministeri Sipilä voisi vaikuttaa Postin johtoon niin, että kiistaan haettaisin vuoden siirtymäaika.

Rinteen mallin mukaan siirtymäajaksi tehtäisiin vuoden kestävä palkkaratkaisu ja ulkopuolisen selvittäjän avulla sitten ratkottaisiin, miten Postissa jatkossa toimitaan.

”Ongelmia on ennenkin ratkaistu näin. Toivottavasti omistajaohjauksesta vastaava ministeri tarttuu tähän esitykseen”, Rinne sanoi puolueen Demokraatti-lehden mukaan.

Rinteen mukaan Postin tilanne on vakava erityisesti digitalisaation johdosta. Mutta Posti ei kuitenkaan voi olla laboratorio, jossa testataan, kuinka työehtojen leikkaukset tehdään, Rinne katsoi.

Puheenjohtaja Rinne kritisoi Demokraatti-lehden mukaan myös sitä, kuinka porvarihallituksen toiminta on muuttanut kokonaan työmarkkinoiden ilmapiirin samalla, kun hallitus on asettunut Elinkeinoelämän keskusliiton ja yrittäjien asiamieheksi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat