Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Puoluejohtajat vetoavat yhdessä: ”On tärkeää, ettei kokonaisia ihmisryhmiä leimata”

Politiikka
 
Ritva Siltalahti / Lehtikuva
Kaikkien eduskuntapuolueiden puheenjohtajien yhteinen kannanotto pakolaiskriisistä ja Suomen turvapaikanhakijatilanteesta julkaistiin muun muassa Helsingin Sanomissa.
Kaikkien eduskuntapuolueiden puheenjohtajien yhteinen kannanotto pakolaiskriisistä ja Suomen turvapaikanhakijatilanteesta julkaistiin muun muassa Helsingin Sanomissa. Kuva: Ritva Siltalahti / Lehtikuva

Kaikkien eduskuntapuolueiden puheenjohtajat ovat tehneet yhteisen kannanoton oikeusvaltion kunnioittamisesta ja pakolaiskriisin asianmukaisesta hoidosta. Harvinainen kannanotto julkaistiin tänään sunnuntaina Helsingin Sanomissa ja maakuntalehdissä.

Lue kannanotto kokonaisuudessaan tästä.

Kannanoton ovat allekirjoittaneet Juha Sipilä (kesk), Timo Soini (ps), Alexander Stubb (kok), Antti Rinne (sd), Ville Niinistö (vihr), Paavo Arhinmäki (vas), Carl Haglund (r) ja Sari Essayah (kd).

Kannanoton taustalla on se tosiasia, että Suomeen on tullut viime kuukausien aikana enemmän pakolaisia kuin koskaan aikaisemmin. Suomi ja muut Euroopan maat eivät ole osanneet eivätkä voineet ennakolta varautua turvapaikanhakijoiden suureen määrään. Puoluejohtajien mukaan tämä aiheuttaa ymmärrettävästi myös suomalaisten keskuudessa hämmennystä, jopa pelkoa.

Suomeen on jouduttu perustamaan pikavauhdilla uusia vastaanottokeskuksia. Niiden ympäristössä ovat häiriöt ja väkivalta lisääntyneet. Niihin ovat syyllistyneet sekä kantaväestö että turvapaikanhakijat.

Puoluejohtajat tähdentävät, että kaikkien pitää noudattaa Suomen lainsäädäntöä.

”Rikokset ovat yhtälailla tuomittavia, ovat ne sitten kantaväestön tai turvapaikanhakijoiden tekemiä. Rikokset tutkitaan ja syylliset saatetaan oikeuden eteen tuomittaviksi riippumatta taustasta.”

”On tärkeää, ettei kokonaisia ihmisryhmiä leimata tai syyllistetä siitä, että vakavia, vastenmielisiä ja täysin tuomittavia rikoksia ovat tehneet jotkut yksilöt. Vastakkainasettelua väestöryhmien välillä ei pidä lietsoa. Myös sosiaalisessa mediassa käytävässä keskustelussa on pyrittävä ihmisiä ja oikeaa tietoa kunnioittavaan keskusteluun”, he vetoavat.

Suomalaiselle yhteiskunnalle on suuri haaste onnistua kotouttamaan uudet ihmiset osaksi yhteiskuntaa, puoluejohtajat muistuttavat.

”Kielen, kulttuurin ja tapojen oppiminen on ensiarvoisen tärkeää. Tässä työssä tarvitsemme jokaista suomalaista mukaan. Ilmapiirillä on suuri merkitys.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat