Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Stubbin 90 prosenttia ”oli ihan omasta päästä” – pyysi virhettään anteeksi

Politiikka
 
Videoanalyysi: Hallintarekisteri herättää valtavia poliittisia intohimoja
Videoanalyysi: Hallintarekisteri herättää valtavia poliittisia intohimoja
HS:n pääkirjoitustoimittaja Marko Junkkari pohtii, millaisia seurauksia hallintarekisterisotkulla voi olla ja perää keskustelua siitä, miten ministeriöiden viestintää pitäisi hoitaa. Toimittaja: Elina Väntönen, kuvaus: Arttu Luhtala.

Tampere

Valtiovarainministeri Alexander Stubb (kok) pahoitteli vielä kertaalleen prosenttilukuvirhettään maanantaina Tampereen yliopistolla, jossa hän luennoi iltapäivällä johtamisesta.

Nopeasti koolle kutsutun tiedotustilaisuuden ydin oli Stubbin anteeksipyyntö virheestään.

”Haluan vielä kerran mitä nöyrimmin pyytää anteeksi viime viikolla eduskunnassa tekemääni virhettä, jossa vahingossa käytin prosenttilukua, jota ei ole olemassa. Se virhe on vain ja ainoastaan minun”, Stubb sanoi median edessä.

Virheellinen prosenttiluku oli hänen mukaansa peräisin ”ihan omasta päästä”.

”En missään tapauksessa halunnut johtaa ketään tässä kysymyksessä harhaan”, hän jatkoi.

Stubb joutui lauantaina kohun keskipisteeksi, kun hän myönsi antaneensa eduskunnalle väärää tietoa hallintarekisterihankkeen kannatuksesta viranomaisten keskuudessa.

Hallintarekisteriä puolustava Stubb sanoi eduskunnassa, että ”noin 90 prosenttia lausunnoista on itse asiassa myönteisiä”.

Helsingin Sanomien selvityksen mukaan hallintarekisteriä kannattaa kuitenkin vain noin kymmenen prosenttia siitä lausuneista viranomaisista. Selvityksen perusteella Stubbin mainitsema 90 prosenttia ei voi mitenkään pitää paikkaansa.

Stubbin mukaan hallitus aikoo käsitellä paljon keskustelua herättänyttä arvopaperikeskusasetusta huomenna tiistaina. Siinä on hänen mukaansa kaksi vaihtoehtoa.

”Vaihtoehto numero yksi on se, että hyväksymme arvopaperikeskusasetuksen ja sen osana hallintarekisterin. Vaihtoehto numero kaksi on, että me otamme hallintarekisterin pois arvopaperikeskusasetuksesta ja viemme sitä eteenpäin.”

Tärkeintä tässä hänen mukaansa on se, että päätös tehdään yhdessä.

Väärää lausuntoaan Stubb on valmis selittämään eduskunnalle vielä, jos siihen tarvetta on. Opposiopuolueilla on hänen mielestään täysi oikeus vaatia asiasta selvitystä.

”Se prosenttiluku jota käytin viranomaislausunnoista tai muista lausunnoista oli kertakaikkiaan virheellinen ja pyydän sitä nöyrästi anteeksi.”

Stubb pahoitteli prosenttivirhettään Tampereella
Stubb pahoitteli prosenttivirhettään Tampereella
Valtiovarainministeri Alexander Stubb astui median eteen ja pahoitteli vuolaasti eduskunnalle kertomaa virhettään prosenttiluvuissa. "Se tuli omasta päästä", hän sanoi.
Sami Kero / HS
Valtiovarainministeri Alexander Stubb (kok) pyysi anteeksi eduskunnalle esittämäänsä väärää prosenttilukua maanantaina. Kuva hallintarekisteri-infosta 4.11.2015.
Valtiovarainministeri Alexander Stubb (kok) pyysi anteeksi eduskunnalle esittämäänsä väärää prosenttilukua maanantaina. Kuva hallintarekisteri-infosta 4.11.2015.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat