Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Fysioterapeuttien liitto jättää STTK:n ja Tehyn – uusi koti löytyi Akavasta

Politiikka
 
Kimmo Mäntylä / Lehtikuva
Fysioterapeutti kuntouttaa asiakasta.
Fysioterapeutti kuntouttaa asiakasta. Kuva: Kimmo Mäntylä / Lehtikuva

Fysioterapeutit ja toimintaterapeutit yhdistävät voimansa. Suomeen syntyy uusi palkansaajien kattoliitto nimeltään Kuntoutusalan Asiantuntijat, kun Suomen Fysioterapeutit ja Suomen Toimintaterapeuttiliitto päättivät viikonlopun aikana yhdistyä. Liitto aloittaa toimintansa ensi vuonna.

Samalla fysioterapeutit vaihtavat keskusjärjestöä toimihenkilökeskusjärjestö STTK:sta korkeastikoulutettujen Akavaan.

Taloudellinen edunvalvonta hoituu Jukon eli Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestön kautta. Näin Suomen Fysioterapeutit järjestönä irtautuu yhteistyöstä Suomen suurimman sosiaali- ja terveysalan ammattijärjestö Tehyn kanssa. Yksittäiset fysioterapeutit voivat edelleen halutessaan kuulua Tehyyn.

Uuden kattoliiton tuleva puheenjohtaja ja Suomen Fysioterapeuttien puheenjohtaja Tiina Mäkinen sanoo, että ensisijainen syy vaihtoon on liittojen yhdistyminen ja se, että näin alat saavat enemmän vaikutusvaltaa.

”Tehyssä on hoitotyön rooli niin vahvassa asemassa, että kuntoutuksen ja ennaltaehkäisyn edunvalvonnan äänen saaminen on ollut haasteellista”, Mäkinen sanoo.

”Uskon, että näin saamme enemmän näkyvyyttä yhteiskunnallisessa vaikuttamisessa”, hän sanoo.

Keskusjärjestövaihdokset ovat harvinaisia ja ikäviä menettävälle keskusjärjestölle. Järjestöt taistelevat jäsenmääristä. Mitä suurempi keskusjärjestö, sitä helpommin sitä kuullaan. Toimintaterapeutit ovat kuuluneet Akavan Erityisaloihin, mutta eroaa siitä nyt uusi kattoliitto syntyy.

Fysioterapeuttien liitossa on noin 9 000 jäsentä. Toimintaterapeuteissa on 2 500 jäsentä. STTK:ssa ja Akavassa on molemmissa noin 600 000 jäsentä.

Tehyn hallituksen jäsen, fysioterapeutti Minna Talonen varoitti viime viikolla Tehyn blogissa, että ammattiryhmän hajoaminen useampaan eri järjestöön ei edistä kehitystä, jossa järjestö tekee ”vastuullisia ja viisaita päätöksiä jäsentensä kannalta”.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat