Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Poliisi epäilee Stubbin päälle nestettä heittänyttä miestä vahingonteosta

Alexander Stubbin päälle hyökättiin kahvilassa Tampereella – hyökkääjä huusi ”valehtelija”

Politiikka
 
Reijo Hietanen
Aleksander Stubb poistui aiemmin maanantaina tiedotustilaisuudesta Tampereen Yliopistossa.
Aleksander Stubb poistui aiemmin maanantaina tiedotustilaisuudesta Tampereen Yliopistossa. Kuva: Reijo Hietanen

Valtiovarainministeri Alexander Stubbin (kok) päälle heitettiin jotakin nestettä Linkosuon kahvilassa Tampereen Koskikeskuksessa puoli viiden aikaan maanantai-iltapäivällä.

Hyökkääjä heitti mukillisen nestettä ja huusi samalla ”valehtelija”.

Kaksi Stubbin turvamiestä tarttui nesteen heittäjää hartioista ja raahasi hänet ulos kahvilasta, mutta mies jatkoi silti huutelua.

Turvamiehet luovuttivat hyökkääjän poliisille, joka aloitti alkuillasta miehen kuulustelun. Poliisi epäilee häntä alustavasti vahingontekorikoksesta. Poliisin mukaan mies ei tehnyt kiinni otettaessa aggressiivista vastarintaa.

Välittömästi hyökkäyksen jälkeen Stubbin avustajat ohjasivat tämän Koskikeskuksen aulaan.

Paikalla olleen HS:n toimittaja Jyrki Iivosen mukaan Stubb vaikutti hämmentyneeltä. Hän otti aulassa kravatin pois ja palasi pian takaisin kahvilaan.

Paikalla oli arviolta noin 60 ihmistä, joista osa taputti, kun Stubb tuli takaisin. Stubb jatkoi välikohtauksen jälkeen ihmisten kättelemistä.

Stubb sanoi Iivoselle, että hänen päälleen hyökättiin, mutta ei halunnut kommentoida asiaa enempää. Hän kuitenkin arveli, että neste oli Coca-Colaa.

Viiden jälkeen iltapäivällä Stubb kommentoi välikohtausta Twitterissä: ”Saa haastaa. Saa vaatia perusteluita. Saa olla eri mieltä. Kunnioitetaan kuitenkin toistemme koskemattomuutta. Hoidetaan asiat puhumalla.”

Stubbin päälle nestettä heittänyt mies oli ollut kahvilassa odottamassa Stubbia, joka oli aiemmin ilmoittanut tapaavansa tamperelaisia Koskikeskuksessa maanantaina kello 16. Stubb saapui paikalle noin kello 16.20, ja mies hyökkäsi hänen kimppuunsa lähes saman tien. Iivonen arvioi, että mies oli ehkä hiukan yli 30-vuotias.

Stubb oli aiemmin tänään luennoimassa Tampereen yliopistolla, jossa aiheeksi nousi kiistelty hallintarekisterihanke.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat