Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Yle: Perus­suomalaisten kannatus laskussa, oppositio jo hallitusta suositumpi

Politiikka
 
Helsingin Sanomat
Jarno Mela / Lehtikuva
Valtiovarainministeri Alexander Stubb (kok), ulkoministeri Timo Soini (ps) ja pääministeri Juha Sipilä (kesk) eduskunnan täysistunnossa 25. marraskuuta.
Valtiovarainministeri Alexander Stubb (kok), ulkoministeri Timo Soini (ps) ja pääministeri Juha Sipilä (kesk) eduskunnan täysistunnossa 25. marraskuuta. Kuva: Jarno Mela / Lehtikuva

Perussuomalaisten romahdus on painanut hallituspuolueiden yhteisen kannatuksen alle 49 prosentin, kertoo Yleisradion teettämä gallup-mittaus.

Marraskuun aikana eduskunnan oppositiopuolueet ohittivat hallituspuolueiden suosion prosenttiluvuilla 49,8–48,8.

Keskustan kannatus on pysynyt koko syksyn vajaan 22 prosentin lukemissa eli hieman eduskuntavaalituloksen yläpuolella. Päähallituspuolueen kannatus on puolueista kaikkein korkein. Toiseksi suosituin puolue on Sdp, joka on kasvattanut suosiotaan Ylen mittauksessa lokakuuhun verrattuna 0,3 prosenttiyksikköä. Sdp:n kannatus oli marraskuussa 21 prosenttia.

Kolmanneksi eniten kannatusta on kokoomuksella, 18,3 prosenttia. Luku on pysynyt samana lokakuusta. Tutkimuksen toteuttaneen Taloustutkimuksen tutkimuspäällikkö Jari Pajunen ennakoi kuitenkin Ylelle, että kuluneella viikolla puoleen kannatus on laskenut 16 prosenttiin. Tämän arvioidaan johtuvan kokoomuksen puheenjohtajan, valtiovarainministeri Alexander Stubbiin henkilöityneestä kohusta hallintarekisterihankkeen ympärillä.

Neljänneksi eniten kannatusta on vihreillä, 12,6 prosenttia. Kasvua on lokakuuhun verrattuna 0,4 prosenttia. Perussuomalaisten kannatus on laskenut lokakuusta 0,9 prosenttia marraskuiseen 8,9 prosenttiin.

Kovimman kirin on ottanut vasemmistoliitto, joka kasvatti suosiotaan 0,7 prosenttia ja hengittää jo perussuomalaisten niskaan marraskuun 8,1 prosentin kannatuksella.

Taloustutkimus haastatteli arviota varten 2 408 ihmistä. Suurimpien puolueiden osalta virhemarginaali on 1,6 prosenttiyksikköä ylös- tai alaspäin.

Muokattu 3.12. kello 15.40: Otsikosta poistettu kokoomuksen kannatuksen lasku, koska kyseessä on vasta arvio.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat