Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

SAK: Paikallisen sopimisen työryhmään kohdistuu isoja odotuksia

Politiikka
 

Suomen suurin palkansaajakeskusjärjestö SAK edellyttää tasapuolista ratkaisua hallituksen ensimmäiseltä kolmikantatyöryhmältä.

SAK:n työehtoasioiden päällikön Annika Rönni-Sallisen mielestä paikallinen sopiminen on nyt tärkeää saada liikkeelle ”oikealla jalalla”.

”Pakottamalla ei synny sopimuksia”, hän huomauttaa tiedotteessa.

SAK arvioi, että paikallisen sopimisen uudistukseen liittyy sekä mahdollisuuksia että uhkia.

”Uudistus ei saa lisätä yritysten välistä kilpailua niin, että työntekijöiden työehtoja poljetaan. Vaarana voi olla myös ulkomaisen työvoiman hyväksikäyttö ja työnantajan sanelupolitiikan vahvistuminen”, Rönni-Sallinen sanoo.

Rönni-Sällinen painottaa, että paikallisen sopimisen lisääminen ei saa tarkoittaa palkka-alea. SAK:n lähtökohtana onkin, että paikallista sopimista lisätään työehtosopimusten kautta.

Lainsäädännöllä ei voi luoda ohituskaistaa, joka mitätöi työehtosopimukset työntekijöiden vähimmäisehtojen turvaajana, Rönni-Sallinen huomauttaa.

Jotta sopiminen paikallisesti toimii, palkansaajat tarvitsevat SAK:n mielestä lisää edustuksellisia oikeuksia ja koulutusta.

”Hyvä, että työryhmän listalla on uudistusta tasapainottamassa henkilöstön aseman vahvistaminen”, Rönni-Sällinen kiittää.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat