Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Eduskunnan kansliatoimikunta ei päässyt sopuun suosituksestaan Tiitisen seuraajaksi – Jari Partanen ja Maija-Leena Paavola suosikit

Politiikka
 
Maija-Leena Paavola (vas.) ja Jari Partanen.
Maija-Leena Paavola (vas.) ja Jari Partanen.

Eduskunnan kansliatoimikunnan piti antaa tänään kokouksessaan suosituksensa uudeksi eduskunnan pääsihteeriksi eläkkeelle jäävän Seppo Tiitisen tilalle. Kansliatoimikunta ei kuitenkaan päässyt sopuun asiasta, vaan asia siirrettiin perjantaiaamuna kello 7.30 pidettävään kokoukseen.

Kansliatoimikunta ei pystynyt torstain kokouksessa päättämään suositteleeko se pääsihteeriksi keskustan ministeriryhmän pääsihteeriä Jari Partasta vai eduskunnan lainsäädäntöjohtajaa Maija-Leena Paavolaa.

Kansliatoimikuntaan kuuluvat eduskunnan puhemies Maria Lohela (ps), ensimmäinen varapuhemies Mauri Pekkarinen (kesk), toinen varapuhemies Paula Risikko (kok) sekä varsinaisina jäseninä myös kansanedustajat Markus Lohi (kesk), Eero Heinäluoma (sd), Anne Louhelainen (ps) ja Sinuhe Wallinheimo (kok).

HS:n tietojen mukaan Paavola on ollut Lohelan ja ilmeisesti myös Risikon suosikki. Keskustalaiset ovat ajaneet Partasta.

Loppusuoralla on ollut 12 hakijaa, joista kahdeksan on ollut haastatteluissa ja soveltuvuustesteissä.

Eduskunta päättää perjantaina vaalilla uudesta pääsihteeristä.

Tiitinen muistutti tiistaina politiikan toimittajien lounastilaisuudessa, että kansanedustajien ei ole pakko noudattaa kansliatoimikunnan suositusta, vaan he voivat äänestää ketä tahansa kahdestatoista ehdokkaasta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat