Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Keskustan Kääriäinen Studio Kulmapöydässä: Maahantulijoiden sosiaalietuuksista tulossa kova keskustelu

Politiikka
 
Studio Kulmapöytä: Tällainen on keskustan oma pakolaislinja
Studio Kulmapöytä: Tällainen on keskustan oma pakolaislinja
Keskusta esitteli tänään HSTV:n Studio Kulmapöydässä puolueen oman turvapaikkapoliittisen ohjelmansa. Hallitus julkisti yhteisen ohjelmansa tiistaina. Studio Kulmapöydässä vierailleen kansanedustaja Seppo Kääriäisen (kesk) mukaan painopisteen pitää nyt olla kotouttamisessa.

Keskustan kansanedustaja Seppo Kääriäinen odottaa, että turvapaikanhakijoiden ja Suomessa oleskeluluvan saaneiden oikeudesta tasavertaiseen sosiaaliturvaan tulee vielä kova keskustelu.

Hallitus esitti tiistaina maahanmuuton tiimoilta laajan toimenpidepaketin, jossa yhtenä kohtana luvattiin selvittää mahdollisuuksia luoda oleskeluluvan saaneille oma muusta väestöstä poikkeava sosiaaliturvajärjestelmä. Edut olisivat selvästi heikommat kuin pidempään maassa oleskelleella väestöllä.

Keskustan omaa maahanmuuttopoliittista työryhmää vetänyt Kääriäinen sanoi HSTV:n Studio Kulmapöydässä, että hän ei tunne tarkemmin hallituksen esityksen yksityiskohtia, koska se on vasta esitys, jonka toimeenpano on luvattu selvittää.

Alustavasti monet ovat arvelleet, että rinnakkaisen järjestelmän luominen ei ole mahdollista, koska se törmää perustuslaillisiin kysymyksiin.

Kääriäinen sanoi odottavansa, että hallitus selvittää asian perusteellisesti. ”Jos selvityksissä osoittautuu, että sitä ei ole mahdollista toteuttaa, se on syytä unohtaa.”

Kääriäinen sanoi hyväksyvänsä täysin hallituksen tiistaina esittämän ohjelmaluonnoksen, mutta keskusta halusi siitä huolimatta julkistaa oman maahanmuuttopaperinsa, koska asia on niin merkittävä eikä poistu politiikan pöydältä pitkään aikaan.

”Se on täällä vielä seuraavien eduskuntavaalien jälkeen 2019 ja pitkälle siitä eteenpäin. Olisi hyvä, että kaikki puolueet linjaisivat omat kantansa. Keskeisistä kysymyksistä olisi hyvä saada aikaan jonkinlainen yhteisymmärrys.”

Kääriäisen mukaan keskustan ohjelmassa korostuu kotouttaminen, jonka käytännön työssä kunnilla ja vapaaehtoisilla järjestöillä on suuri rooli.

”Tärkeintä olisi saada tulijat jonkinlaisen järkevän tekemisen pariin. He eivät saa jäädä makaamaan. Ei se tekeminen tarkoita risusavottaa, koska sellaista työtä ei Suomesta enää löydy.”

Heikki Saukkomaa / Lehtikuva
Seppo Kääriäisen mukaan hallitus selvittää perusteellisesti, voiko maahanmuuttajille antaa huonommat edut kuin muulle kansalle. Jos ei, niin ajatus hylätään, hän sanoo.
Seppo Kääriäisen mukaan hallitus selvittää perusteellisesti, voiko maahanmuuttajille antaa huonommat edut kuin muulle kansalle. Jos ei, niin ajatus hylätään, hän sanoo.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat