Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Heinäluoma esittää Orpoa ulko- ja turvallisuuspoliittiseen ministerivaliokuntaan

Politiikka
 
Roni Rekomaa / Lehtikuva
Petteri Orpo
Petteri Orpo Kuva: Roni Rekomaa / Lehtikuva

Kansanedustaja Eero Heinäluoma (sd) esittää sisäministeri Petteri Orpoa (kok) pysyväksi ulko- ja turvallisuuspoliittisen ministerivaliokunnan jäseneksi. Tällä hetkellä Orpo osallistuu kokouksiin vain kuin valiokunnassa käsitellään sisäministeriön toimialaan kuuluvia asioita.

Heinäluoma teki esityksensä eduskunnassa, joka keskusteli ensi vuoden budjetin sisäministeriön hallinnonalasta.

”Haluan esittää vilpittömän tunnustuksen, te olette hoitaneet hienolla tavalla tehtävänne”, Heinäluoma kehui Orpoa. Hän sanoi, että lisääntyvän terroriuhan aikana sisäministerin pitäisi olla pysyvä valiokunnan jäsen.

Sdp:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman lupasi asialle koko sd-ryhmän tuen. Tukea esitykselle tuli muun muassa entiseltä puolustusministeriltä, keskustan Seppo Kääriäiseltä.

Orpon toimintaa maahanmuuttoasioissa on koko syksyn ajan kehuttu yli hallitus-oppositio -rajan ja sama toistui tiistaina. Orpo kiitti kiitoksista ja sanoi suostuvansa ehdotukseen, jos niin hallitus päättää.

Valiokunta valmistelee tärkeät ulko- ja turvallisuuspolitiikkaa sekä Suomen ulkosuhteita koskevat asiat, näihin liittyvät tärkeät sisäisen turvallisuuden asiat sekä tärkeät kokonaismaanpuolustusta koskevat asiat.

Sen jäsenet ovat pääministeri Juha Sipilä (kesk), ulkoasiainministeri Timo Soini (ps), ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Lenita Toivakka (kok), puolustusministeri Jussi Niinistö (ps), valtiovarainministeri Alexander Stubb (kok), maatalous- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen (kesk) ja elinkeinoministeri Olli Rehn (kesk).

Ministerivaliokunta kokoontuu yhdessä tasavallan presidentin kanssa, jolloin kokousta kutsutaan ulko- ja turvallisuuspoliittisen ministerivaliokunnan ja tasavallan presidentin yhteiseksi kokoukseksi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat