Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Suomi aikoo viitata kintaalla asedirektiiville, jos EU sen hyväksyy

Politiikka
 
Puolustusministeri Niinistö: Puoliautomaattiaseiden kieltäminen uhkaisi maanpuolustusta
Puolustusministeri Niinistö: Puoliautomaattiaseiden kieltäminen uhkaisi maanpuolustusta
HSTV:n Studio Kulmapöydässä marraskuussa vieraillut puolustusministeri Jussi Niinistö (ps) vastustaa jyrkästi komission kaavailemaa itselataavien aseiden siviilikäytön kieltämistä. Niinistön mukaan maanpuolustus edellyttää, että reserviläisillä on mahdollisuus harjoitella puoliautomaattiaseilla.

Puolustusministeri Jussi Niinistö (ps) sanoi eduskunnassa puolustushallinnon budjettikäsittelyssä, että hän ei tule esittämään asedirektiivin toimeenpanoa, jos EU direktiivin hyväksyy.

Asedirektiivin kohtalosta kysyivät ainakin Timo Heinonen (kok) ja Mikko Savola (kesk).

”Ampuma-asedirektiivi heikentää maanpuolustustamme. Sitä ei tule Suomessa hyväksyä”, Heinonen sanoi. Savola kysyi kuinka ministeri näkee Suomen vaikutusmahdollisuudet direktiivin kumoamisen suhteen.

Asedirektiivin muutoksella kertatulta ampuvien, mutta sarjatulta muistuttavien siviilikäyttöön valmistettujen ampuma-aseiden hankinta ja hallussapito kiellettäisiin yksityishenkilöiltä.

Suomen kannan mukaan muutoksella on erittäin kielteinen vaikutus Suomessa tehtävään vapaaehtoiseen maanpuolustustyöhön, metsästykseen ja asekeräilyyn.

Puolustusvaliokunnan mukaan kiristyvä asekielto lopettaisi Suomessa nykymuotoisen, omaehtoiseen ja omakustanteiseen maanpuolustuskyvyn ylläpitoon liittyvän reserviläistoiminnan. Tämä taas heikentäisi merkittävästi Suomen puolustuksen uskottavuutta tilanteessa, jossa turvallisuusympäristön muutos korostaa osaamisen ja valmiuden merkitystä.

Niinistön mukaan direktiivin etenemiseen on nyt vaikutettava EU:ssa ja Suomen kantoja tuotava esiin.

”Suomen ratkaisua ei riittävästi EU:n tasolla ymmärretä”, hän sanoi.

Niinistö sanoi yhdessä sisäministeri Petteri Orpon (kok) kanssa vievänsä Eurooppaan sanomaa, että Suomessa on ja tarvitaan vapaaehtoista maanpuolustusta.

”Mutta jos esitys menee läpi, ehdotan että sitä ei implementoida (toimeenpanna)”, puolustusministeri sanoi. Salista kuului ”hyvä”-huutoja.

Sisäministeri Orpo ei halunnut tiistaina kommentoida HS:lle asiaa.

Kai Sinervo / HS
Sarjatuliaseiden kielto koskisi myös deaktivoituja eli ampumakelvottomiksi tehtyjä keräilyaseita.
Sarjatuliaseiden kielto koskisi myös deaktivoituja eli ampumakelvottomiksi tehtyjä keräilyaseita.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat