Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

HS:n lukijat puolesta ja vastaan – kansanedustaja Huhtasaaren kommentit herättivät keskustelun ihmisoikeuksista

Politiikka
 
Antti Aimo-Koivisto
Laura Huhtasaari (ps).
Laura Huhtasaari (ps). Kuva: Antti Aimo-Koivisto

Kansanedustaja Laura Huhtasaaren (ps) kommentit ihmisoikeuksista herättävät Helsingin Sanomien lukijoissa tunteita niin puolesta kuin vastaan.

Huhtasaaren näkemyksistä nousi kohu, kun hän totesi Twitter-tilinsä seinällä, että ”ihmisoikeudet on perustettu suojelemaan siviilejä, ei terroristeja, sotarikollisia tai rikollisia”.

Sittemmin Huhtasaari avasi näkemyksiään Helsingin Sanomille ja tarkensi Twitterissä, ettei hänen ollut tarkoitus sanoa, että ihmisoikeudet eivät kuuluisi ihmisille.

Osa Helsingin Sanomien keskusteluun osallistuneista piti Huhtasaaren kommentteja räikeinä ja kummasteli kansanedustajan näkemyksiä. Erityisesti keskustelua herätti se, miten ihmisoikeudet tulisi määritellä.

”Nyt on tainnut mennä Lauralta kansalaisoikeudet ja ihmisoikeudet sekaisin. Jos emme kunnioita kaikkien ihmisoikeuksia, vajoamme terroristien tasolle”, toteaa nimimerkki Betoniporsas kommentissaan.

Osa keskustelijoista oli jopa sitä mieltä, ettei Huhtasaari ole pätevä hoitamaan kansanedustajan tehtäviään.

”Kovin surullinen ja kapea näkemys kansanedustajalla ihmisten arvosta. Väsymys koko vastuullista tehtävää kohtaan kansanedustajana huokuu hänen kommenteistaan”, nimimerkki Ruskon Mikko kirjoittaa.

Moni kommentoija esitti myös Huhtasaarta puoltavia mielipiteitä ja kertoi olevansa kansanedustajan kanssa samaa mieltä. Joidenkin mielestä kansanedustaja sai syyttä lokaa niskaansa lausuntojensa vuoksi.

”Huhtasaari ymmärtää oikein ja loogisesti ihmisoikeudet. Ei ole ihmisoikeus tappaa ja kiduttaa muita omassa maassaan, ja juosta välillä piiloon ylihöveliin paijausyhteiskuntaan kuten Suomi, joka kunnioittaa ja tukee moista harrastustoimintaa. Ihmisoikeuksien tarkoitus on suojella elämää. Ne jotka ehdoin tahdoin ryhtyvät tuhoamaan elämää luopuvat samalla ihmisoikeuksistaan ja oikeudestaan omaan elämään”, kirjoittaa nimimerkki Touter.

Nimimerkki A Salminen puolestaan huomauttaa, että ”sananvapaus on sekä ihmisoikeus että perusoikeus ja koskee myös Laura Huhtasaarea. Poliitikko saa vapaasti vastustaa vaikka kaikkia ihmisoikeuksia mielipiteen tasolla. Mitä tulee konkreettiseen politiikan tekoon, kuten turvapaikanhakijoiden asemaan, niin kysymys on ihmisoikeuksien tulkinnasta”.

Jotkut kommentoijat olivat sitä mieltä, että Suomen velvollisuus ei ole ottaa suojelukseensa oman maansa kuolemanrangaistusta pakenevaa terroristia.

”Irakissa tehty massamurha on tuomittava Irakin lakien mukaan, ei Suomen”, toteaa nimimerkki lapatossu.

Usea keskustelija nosti esille myös perussuomalaiset puolueena. Nimimerkki cts670 odotti perussuomalaisten puheenjohtajan Timo Soinin astuvan esiin ja kertovan puolueensa kannan ihmisoikeuksiin.

”Huhtasaaren, kuten aika monen persun ja heidän kannattajansa kannattaisi edes joskus muistaa, että mustan ja valkoisen välissä on aika paljon muitakin sävyjä”, kirjoittaa nimimerkki Mr Smith.

Keskustelu jatkuu tämän uutisen kommenttiosiossa.

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Ritva Elomaa sanoo, että Huhtasaaren näkemykset ihmisoikeuksista ovat Huhtasaaren omia näkemyksiä, eivät puolueen. HS:n uutinen löytyy täältä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat